Veranderingen 2021

Lees meer over de veranderingen, premie, betalingskorting en contracten met zorgverleners.

Veranderingen 2021

Lees meer over de veranderingen, premie, betalingskorting en contracten met zorgverleners.
Het kabinet bepaalt elk jaar opnieuw de vergoedingen voor de basisverzekering. Ook hebben wij veranderingen in onze aanvullende (tandarts)verzekeringen. Het eigen risico blijft € 385. Op deze pagina leest u wat er verandert in 2021. De polisvoorwaarden kunt u online lezen (pdf) of bij ons opvragen.

De premie voor 2021 is bekend

Onze premie voor de meest gekozen basisverzekering (Principe Polis) verhogen wij in 2021 € 3 naar € 128,45 per maand. De premie voor de Principe Polis Budget verhogen wij met € 5 naar € 120,95 per maand.

Veranderingen voor 2021

In het veranderingenoverzicht (pdf) hebben wij alle veranderingen voor u op een rij gezet. U ziet wat er verandert in uw basis- en aanvullende (tandarts)verzekering.

Extra aanvullende vergoedingen

Als collectief verzekerde krijgt u soms extra vergoedingen. U leest dit dan in uw informatie en op Mijn Pro Life. Bekijk het Extra Aanvullend Ledenpakket (pdf) of Werknemerpakket (pdf).

Het eigen risico blijft gelijk

Krijgt u zorg uit de basisverzekering? Dan betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Dit noemen we verplicht eigen risico. In 2020 is het verplicht eigen risico € 385. Ook in 2021 blijft het verplicht eigen risico € 385.

Eigen risico in delen betalen

Denkt u het eigen risico op te maken in 2021? Dan kunt u ervoor kiezen om dit vooraf in 10 delen te betalen, van februari tot en november. U kunt dit aanvragen tot 1 februari. Had u deze regeling al? Dan verlengen wij het automatisch.

De zorgtoeslag stijgt:

  • maximaal € 44 per jaar voor een éénpersoonshuishouden
  • maximaal € 99 per jaar voor een meerpersoonshuishouden

Informatie contracten ziekenhuizen

U kunt in 2021 met onze Principe Polis naar alle 76 ziekenhuizen. Met onze Principe Polis Budget kunt u naar de 57 ziekenhuizen die wij uitgekozen hebben voor deze polis (geselecteerde ziekenhuizen).

De betalingskorting verandert

Betaalt u de premie per halfjaar of jaar? Dan verandert in 2021 de korting die u hiervoor krijgt. Als u per halfjaar betaalt, krijgt u 0,5% korting. Als u per jaar betaalt, krijgt u 1% korting.

Ook interessant