Veranderingen 2022

De premie en vergoedingen voor 2022 zijn bekend. We hebben alle informatie handig op deze pagina samengevoegd. Lees meer over onze voordelige basispremie. En ontdek wat er verandert in uw zorgverzekering.

Door klant te zijn bij Pro Life bent u niet alleen verzekerd van goede zorg. U helpt ons om unieke programma’s mogelijk te maken. Bedankt daarvoor! Zo kunnen we van betekenis zijn voor u en anderen.
Lees meer over het eigen risico

Het eigen risico blijft gelijk

Krijgt u zorg uit de basisverzekering? Dan betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Dit noemen we verplicht eigen risico. In 2021 is het verplicht eigen risico € 385. Ook in 2022 blijf het verplicht eigen risico € 385.
Lees meer over zorgtoeslag

De zorgtoeslag stijgt in 2022

De zorgtoeslag stijgt met

  • € 36 per jaar voor een éénpersoonshuishouden
  • € 40 per jaar voor een meerpersoonshuishouden
Bereken uw premie

De premie voor 2022 is  bekend

Pro Life Zorgverzekeringen heeft vanaf 2022 een aangepaste premie voor haar basisverzekeringen. De premie voor de Principe Polis voor 2022 komt daarmee op € 124,90 en voor de Principe Polis Budget op € 117,30. De premies van de meeste aanvullende verzekeringen blijven gelijk.

Iedereen hetzelfde voordeel

Jos Leijenhorst, directeur: ‘Waarom een aangepaste basispremie voor iedereen? Dat leg ik u graag uit.’

Bekijk de veelgestelde vragen

Veranderingen voor 2022

In het veranderingenoverzicht hebben wij alle vergoedingen voor u op een rij gezet. U ziet wat er verandert in de basis- en aanvullende (tandarts)verzekeringen.

Extra aanvullende vergoedingen

Als collectief verzekerde krijgt u soms extra vergoedingen. U leest dit dan in uw informatie en op Mijn Pro Life. Bekijk het Extra Aanvullend Ledenpakket (pdf) of Werknemerpakket (pdf).

Informatie contracten ziekenhuis

In 2022 hebben wij met andere ziekenhuizen een contract voor de Principe Polis Budget dan in 2021. Controleer vooraf waar u het beste naar toe kunt. Zo voorkomt u dat u een deel van de kosten zelf moet betalen.

Wilt u uw zorgverzekering veranderen?

Tip!
Sommige keuzes die u maakt in uw zorgverzekering gelden voor een heel kalenderjaar. Daarom is het belangrijk dat u op
tijd uw veranderingen doorgeeft.

Bekijk wanneer u veranderingen doorgeeft

Eigen risico in delen betalen

Denkt u het eigen risico op te maken in 2022? Dan kunt u ervoor kiezen om dit vooraf in delen te betalen, van februari tot en november. U kunt dit aanvragen tot 1 februari. Had u deze regeling al? Dan verlengen wij het automatisch.

Dit verandert er in de basisverzekering:

Vergoeding paramedische herstelzorg na COVID-19 verlengd

Vanuit de basisverzekering is er een vergoeding voor paramedische zorg (fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en diëtetiek) voor mensen die (mogelijk) ernstige COVID-19 (corona) hebben gehad. En die in de herstelfase last hebben van ernstige klachten en beperkingen.

Deze vergoeding is al eerder tijdelijk toegevoegd aan de basisverzekering. En nu blijft deze vergoeding tot 1 augustus 2022 in de basisverzekering.

Nieuw: vergoeding autotransplantaten

Een autotransplantaat is als een eigen tand of kies wordt verplaatst naar de plaats van een ontbrekende tand of kies.

In 2021 vergoeden we dit nog uit uw aanvullende tandartsverzekering. Vanaf 2022 niet meer. Dan is het een vergoeding uit de basisverzekering.

Welke voorwaarden bij deze vergoeding horen, leest u vanaf half november op onze website.

Nieuw: vergoeding overnachtingskosten na CAR-T therapie

CAR-T therapie is een behandeling tegen kanker. De eerste 2 weken na deze behandeling blijft u in het ziekenhuis. Na deze 2 weken kunt u nog steeds bijwerkingen of problemen krijgen. Daarom kunt u vanaf 2022 overnachten in de buurt van het ziekenhuis. Bijvoorbeeld in een hotel of Airbnb. De kosten hiervan betalen wij tot maximaal € 77,50 per nacht. Zo kunt u in alle rust herstellen van uw behandeling.

Welke voorwaarden bij deze vergoeding horen, leest u vanaf half november op onze website.

Ook interessant