Veranderingen 2021

Het kabinet bepaalt elk jaar opnieuw de vergoedingen voor de basisverzekering. Deze veranderingen zijn voor alle zorgverzekeraars gelijk. U leest alvast de veranderingen die op Prinsjesdag bekend zijn gemaakt.

Veranderingen voor 2021

Lees welke veranderingen er op Prinsjesdag bekend zijn gemaakt voor uw zorgverzekering. Deze gelden voor de basisverzekering. Begin november leest u meer over veranderingen in onze aanvullende verzekeringen.

Informatie over uw premie

Het kabinet verwacht dat de zorgpremie met een paar euro per maand stijgt. Door de coronacrisis werd een grotere stijging verwacht. Doordat veel andere zorg uitgesteld is, lijkt dit uiteindelijk mee te vallen. Zorgverzekeraars bepalen zelf hun premie. Uiterlijk 12 november weet u onze premie voor 2021.

Het eigen risico blijft gelijk

Krijgt u zorg uit de basisverzekering? Dan betaalt u een deel van de zorgkosten zelf. Dit noemen we verplicht eigen risico. In 2020 is het verplicht eigen risico € 385. Ook in 2021 blijft het verplicht eigen risico € 385.

Eigen risico in delen betalen

Denkt u het eigen risico op te maken in 2021? Dan kunt u ervoor kiezen om dit vooraf in 10 delen te betalen, van februari tot en november. U kunt dit aanvragen tot 1 februari. Had u deze regeling al? Dan verlengen wij het automatisch.

De zorgtoeslag stijgt:

  • maximaal € 44 per jaar voor een éénpersoonshuishouden
  • maximaal € 99 per jaar voor een meerpersoonshuishouden

Informatie contracten ziekenhuizen

Tot nu toe hebben wij elk jaar met alle ziekenhuizen een contract voor de Principe Polis. Wilt u weten of uw ziekenhuis een contract heeft in 2021? Laat uw gegevens achter. Met de Principe Polis budget kunt u naar minder ziekenhuizen.

Ook interessant