Veranderingen 2020

Het kabinet bepaalt elk jaar opnieuw de vergoedingen voor de basisverzekering. Ook hebben wij veranderingen in onze aanvullende (tandarts)verzekeringen. Het eigen risico blijft € 385. Op deze pagina leest u wat er verandert in 2020. De Polisvoorwaarden kunt u online lezen (pdf) of bij ons opvragen.

De premie voor 2020 is bekend

Onze premie voor de meest gekozen basisverzekering (Principe Polis) verlagen wij in 2020 naar € 125,45 per maand. Dit was in 2019 € 126,95. De premie voor de Principe Polis Budget stijgt met € 1 naar € 115,95 per maand. ​

Veranderingen voor 2020

In het veranderingenoverzicht (pdf) hebben wij alle veranderingen op een rij gezet. U ziet wat er verandert in uw basis- en aanvullende (tandarts)verzekering.

Nieuwe collectieve korting

Vanaf 1 januari mogen zorgverzekeraars van de overheid maximaal 5% korting geven op een basisverzekering. Het kan daarom voorkomen dat u meer betaalt, ondanks onze premieverlaging op de Principe Polis.

Extra aanvullende vergoedingen

Als collectief verzekerde krijgt u soms extra vergoedingen. U leest dit dan in uw informatie en op Mijn Pro Life. Bekijk het Extra Aanvullend Ledenpakket of Werknemerpakket.

Eigen risico in delen betalen

Betaal het verplicht eigen risico van € 385,- in 10 delen. U kunt dit elk jaar aanvragen tot 1 februari. Na deze datum gaat uw verzoek in per 1 februari van het volgende jaar.

Onze restitutiepolis stopt

De overheid wil minder keuze aan zorgverzekeringen in de markt. Daarom stoppen wij op 1 januari onze Principe Polis Restitutie. Klanten met een restitutiepolis verzekeren wij via de Principe Polis (naturapolis).

De zorgtoeslag stijgt

De maximale zorgtoeslag stijgt in 2020. Voor een eenpersoonshuishouden stijgt de maximale toeslag met ongeveer € 67,- per jaar. Voor meerpersoonshuishoudens stijgt het met ongeveer € 95,-.

Informatie contracten ziekenhuizen

Tot nu toe hebben wij elk jaar met alle ziekenhuizen een contract voor de Principe Polis. Zeker weten of uw ziekenhuis een contract heeft in 2020? Laat uw gegevens achter. Met de Principe Polis budget kunt u naar dezelfde ziekenhuizen als in 2019.

Ook interessant