Veranderingen 2023

Op 20 september maakte de overheid de veranderingen bekend voor de basisverzekering. Lees ook wat wij veranderen in onze basisverzekering. De premie en de veranderingen in onze aanvullende verzekeringen zijn ook bekend.
Door klant te zijn bij Pro Life bent u niet alleen verzekerd van goede zorg. U helpt ons om christelijke hulp en services mogelijk te maken, voor u en anderen. Onze unieke programma’s zijn daar een mooi voorbeeld van. Bedankt daarvoor!

De premie voor 2023 is bekend

De premie voor onze Principepolis is € 137,95 per maand. De premie voor onze goedkopere basisverzekering (de Principe Polis Budget) is € 131,95 per maand.

Video
4 minuten kijken

Uitleg belangrijke verandering

Vanaf 1 januari 2023 nemen we alle zorg op die de basisverzekering standaard biedt. Dit betekent dat ook abortus, euthanasie, standaard IVF en transgenderzorg opgenomen worden.
Artikel
4 minuten lezen

Vragen en antwoorden

Waarom veranderen we onze basisverzekeringen? Wat willen we hiermee bereiken? Zijn we anders gaan denken? Lees de antwoorden op deze en andere vragen.

Extra aanvullende vergoedingen

Als collectief verzekerde krijgt u soms extra vergoedingen. U leest dit dan in uw informatie en op Mijn Pro Life. Bekijk het Extra Aanvullend Ledenpakket (pdf) of Werknemerpakket (pdf).

Informatie contracten ziekenhuis

We maken elk jaar afspraken met zo’n 30.000 zorgverleners. Denk aan ziekenhuizen en de fysiotherapeut bij u om de hoek. Benieuwd met hoeveel zorgverleners we al afspraken gemaakt hebben? We houden het voor u bij.

Alle veranderingen op een rij

U kreeg al een overzicht op maat met alle veranderingen die voor u gelden. Wilt u ook de andere veranderingen weten?

Veranderingen basisverzekering

Op Prinsjesdag maakte de overheid de veranderingen in de basisverzekering bekend. U ontving ook al een brief over de veranderingen in de basisverzekeringen van Pro Life. Wij zetten alles op een rij.

Bekijk wat er verandert

Het eigen risico blijft gelijk

Het eigen risico blijft in 2023 gelijk, namelijk € 385. Dit verplichte eigen risico geldt voor de meeste zorg uit de basisverzekering. Dit betekent dat u zorgkosten tot € 385 zelf betaalt. Kinderen tot 18 jaar betalen geen eigen risico.

De zorgtoeslag stijgt in 2023

Deze zorgtoeslag is bedoeld voor mensen met een lager inkomen. Zo wil de overheid de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden. Zorgtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst. En daar controleert u of u recht heeft op zorgtoeslag.

Wilt u uw zorgverzekering veranderen?

TIP!

Sommige keuzes die u maakt in uw zorgverzekering gelden voor een heel kalenderjaar. Daarom is het belangrijk dat u op tijd uw veranderingen doorgeeft.

Bekijk wanneer u veranderingen doorgeeft

Ook interessant