Vooraf gespreid betalen eigen risico

 Is het eigen risico een groot bedrag voor u? En verwacht u het eigen risico sowieso op te maken? Dan kan het fijn zijn om vooraf gespreid te betalen.

Betaal uw eigen risico in 10 delen

U betaalt 10 keer € 38,50 van februari tot en met november. Ook als u nog geen zorgkosten hebt gemaakt, betaalt u elke maand een deel.

Vraag voor 1 februari gespreid betalen aan

U kunt gespreid betalen aanvragen als u:

  • verwacht het verplicht eigen risico van 2021 helemaal te gebruiken.
  • voor 1 januari 2021 18 jaar of ouder bent.
  • verzekeringnemer bent.
  • geen vrijwillig eigen risico heeft.
  • uw premie en zorgkosten per automatische incasso betaalt.

 

Wilt u het vooraf gespreid betalen stoppen?

Log in met uw DigiD op Mijn Pro Life om dit makkelijk te stoppen. Geef het wel uiterlijk 31 december aan ons door.

Veelgestelde vragen

Wij schrijven het bedrag af rond de 27ste van elke maand, tussen februari en november. De bedragen ziet u apart van de premie op uw rekeningoverzicht staan. Let op! We stoppen de gespreide betaling als u de delen niet betaalt. Of als u de verzekering stopt.

Heeft u aan het einde van het jaar uw verplicht eigen risico niet volledig gebruikt?

  • U ontvangt eind april in het volgende jaar het te veel betaalde bedrag automatisch terug.
  • Heeft u nog openstaande bedragen bij ons? Wij verrekenen het te veel betaalde verplichte eigen risico hiermee.

Komen er na april nog rekeningen? Dan ontvangt u hiervan een declaratie-overzicht. Dit bedrag brengen we dan apart in rekening.

Dit doen we om vreemde afrondingsverschillen te voorkomen. Omdat verzekerden tot 1 februari kunnen overstappen, beginnen wij pas 27 februari met afschrijven.

We stoppen de gespreide betaling als wij een termijn niet kunnen afschrijven. We betalen de betaalde termijnen direct aan u terug. Minus de gemaakte zorgkosten die onder het eigen risico vallen. U krijgt een brief als wij de regeling stoppen.

Mogelijk is het een rekening van afgelopen jaar. U betaalt deze losse rekening eerst zelf. Ook als u het eigen risico in delen betaalt. In dit geval betaalt u te veel eigen risico. Dit krijgt u pas terug in april van het volgende jaar. 

Is het een hoge rekening? Kies dan niet voor gespreid betalen maar vraag een betalingsregeling aan om de rekening in gedeelten te betalen.

Ook interessant