Zorgpas

Gaat u naar uw zorgverlener? Dan wil hij graag weten hoe u verzekerd bent. Een zorgpas kan hierbij handig zijn.

Zonder zorgpas bent u ook goed verzekerd

Uw zorgverlener kan ook vragen om uw legitimatiebewijs, zoals uw paspoort of rijbewijs. De zorgverlener kan ook hiermee opzoeken hoe u verzekerd bent. Ook zonder pas krijgt u gewoon de zorg die u nodig heeft.

U kunt zelf een nieuwe zorgpas aanvragen

Bent u uw zorgpas kwijt? Of heeft u deze niet ontvangen? Log met uw DigiD in op Mijn Pro Life en vraag de pas aan. U krijgt de zorgpas binnen 10 werkdagen gratis thuisgestuurd. Kunt u niet zelf online een zorgpas aanvragen? Bel ons dan: 033 422 81 88. 

Zorgpas aanvragen

Dit is de zorgpas van de Principe Polis:

Pro Life zorgpas voorkantPro Life zorgpas achterkant met EHIC

Dit is de zorgpas van de Principe Polis Budget:

Pro Life zorgpas Budgetpolis voorkantPro Life zorgpas achterkant met EHIC

Met de Principe Polis Budget krijgt u alleen 100% vergoeding bij geselecteerde ziekenhuizen. Om daar extra aandacht aan te geven, ziet de zorgpas er anders uit.

Maak een foto van uw zorgpas met uw mobiele telefoon

Tip!

Met een foto in uw mobiel heeft u altijd de informatie van uw zorgpas bij u.

Gaat u naar het buitenland?

Kijk voor vertrek welk verzekeringsbewijs u nodig heeft.

Heeft u voor het land waar u naartoe gaat een zorgpas nodig? En u bent de zorgpas kwijt? Neem dan een kopie mee van uw polis. En zet het telefoonnummer van de alarmcentrale Eurocross Assistance in uw mobiele telefoon: +31 71 364 18 50. Gebeurt er iets vervelends? Bel dan Eurocross Assistance. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Wat is de zorgpas met EHIC?

De zorgpas is verbonden met de EHIC (European Health Insurance Card). De EHIC vindt u op de achterkant van uw zorgpas. Deze is persoonsgebonden, gratis en geldig in alle landen binnen de EEG. Met de EHIC krijgt u bij tijdelijk verblijf in het buitenland medische zorg als dit nodig is. U krijgt dan dezelfde vergoeding als bewoners van het land waar u naartoe gaat. U betaalt ook dezelfde eigen bijdrage.

Waar krijgt u niet betaald met de EHIC?

Reist u of uw meeverzekerde speciaal naar het buitenland voor een medische behandeling? Dan bent u met de EHIC niet verzekerd. Zorg in particuliere klinieken zit meestal niet in het standaard zorgpakket van het land. Particuliere klinieken accepteren uw EHIC daarom meestal niet. Neem contact op met Eurocross om het zeker te weten.

Veelgestelde vragen

Eigen bijdrage betaalt u volgens de wetgeving van het land waar u de zorg krijgt. Krijgt u hiervoor een rekening? Stuur deze dan naar ons toe. Dan kijken we of we de eigen bijdrage vergoeden.

U hoeft niets te doen. U mag de zorgpas doormidden knippen en weggooien.