Zorgpas

Gaat u naar uw zorgverlener? Dan wil hij graag weten hoe u verzekerd bent. Een zorgpas kan hierbij handig zijn.

Uw zorgpas staat in de Pro Life App

Nooit meer op zoek naar uw zorgpas, maar altijd bij de hand in de app. En wist u dat u ook de zorgpas van uw meeverzekerden gezinsleden kunt bekijken? Wel zo handig.

  • Altijd geldig
  • Veiliger omdat u de zorgpas(sen) niet meer kunt verliezen
  • Geen onnodig plastic

Download in de App Store   Download in de Play Store

Liever een echt pasje voor in uw portemonnee?

Natuurlijk kunt u altijd een zorgpas aanvragen via Mijn Pro Life. Vanaf 1 september verandert de naam Pro Life in De christelijke zorgverzekeraar. Een nieuwe zorgpas is niet nodig. Zorgverleners en ziekenhuizen maken namelijk gebruik van het registratienummer op de achterkant: 3311. Dit nummer verandert niet. Op de digitale zorgpas in uw app ziet u in ieder geval vanaf september ons nieuwe logo.

Zonder zorgpas bent u ook goed verzekerd

Uw zorgverlener kan ook vragen om uw legitimatiebewijs, zoals uw paspoort of rijbewijs. De zorgverlener kan ook hiermee opzoeken hoe u verzekerd bent. Ook zonder pas krijgt u gewoon de zorg die u nodig heeft.

Gaat u naar het buitenland?

Kijk voor vertrek welk verzekeringsbewijs u nodig heeft. Heeft u voor het land waar u naartoe gaat een zorgpas nodig? En kunt u niet bij uw digitale zorgpas? Neem dan een kopie mee van uw polis.

Wees voorbereid, dat geeft rust!

TIP!

Sla het telefoonnummer op in uw telefoon van alarmcentrale Eurocross Assistance +31 71 364 18 50. Zo heeft u het nummer altijd bij de hand. Gebeurt er iets vervelends? Bel met de alarmcentrale Eurocross Assistance.

Wat is de zorgpas met EHIC?

De zorgpas is verbonden met de EHIC (European Health Insurance Card). De EHIC vindt u ook in de Pro Life App. Of op de achterkant van uw plastic zorgpas. De zorgpas is voor u persoonlijk, gratis en geldig in alle landen binnen de EU en EER.

Veelgestelde vragen

De Zorgpas in de Pro Life App wordt automatisch verlengd. Zo heeft u er geen omkijken naar.

Heeft u een plastic pasje? Dan wordt deze niet automatisch verlengd. U kunt zelf na 5 jaar een nieuwe aanvragen in Mijn Pro Life.

U hoeft de pas niet naar ons op te sturen. U mag de zorgpas doormidden knippen en weggooien.

U vindt de digitale zorgpassen van uw kinderen in de app. In de app kunt u ook de zorgpas van uw meeverzekerde partner bekijken. Uw partner ziet ook de zorgpassen van alle gezinsleden in de app. Partners en kinderen vanaf 12 jaar kunnen de app zelf downloaden en hun zorgpas in de app bekijken.

Kinderen vanaf 12 jaar kunnen de app zelf downloaden en hun zorgpas in de app bekijken.