Dame in tandartsstoel

Tandartsverzekering

Voor extra vergoedingen en zekerheid kiest u voor een tandartsverzekering. Verwacht u alleen een controle? Dan heeft u geen tandartsverzekering nodig. Heeft u vaak gaatjes of bezoekt u regelmatig de mondhygiënist? Dan bent u met een Tand Small of Tand Medium goed verzekerd. Met een Tand Large bent u het meest uitgebreid verzekerd. Hiervoor geldt wel medische selectie. 

Een tandartsverzekering is snel geregeld

Bent u bij Pro Life verzekerd? Pas dan eenvoudig uw verzekering aan via Mijn Pro Life. Daar ziet u direct het gevolg voor uw premie. Bent u nog niet bij Pro Life verzekerd? 

Premie en aanmelden

U kunt kiezen uit 3 tandartsverzekeringen

In het online vergoedingenoverzicht leest u alles over de vergoedingen. Voor de Tand Large geldt een medische selectie. Daarvoor vult u een aantal vragen in over de staat van uw gebit. En de te verwachten behandelingen.

2020

Tand Small
€ 13,95*
Tand Medium
€ 25,50*
Tand Large
€ 42,95*
(zonder korting)      

Totale vergoeding per kalenderjaar

€ 250 € 500 € 1.000
Consulten (C-codes) en second opinion, tandvleesbehandelingen (alleen codes T21 en T22), Vulling (V-codes), Foto's (X-codes), Verdovingen (A-codes) en Trekken tanden/kiezen (H-codes):
100%
100% 100%
Overige behandelingen (codes), zoals mondhygiëne, kronen, bruggen en implantaten:
75%
75% 75%
Eigen risico van toepassing:
Nee Nee Nee
Medische selectie:
Nee Nee Ja

* De premie is zonder korting via uw werkgever of ledenorganisatie.

Kies makkelijk uw tandartsverzekering

Beantwoord snel een aantal vragen. En ontdek makkelijk welk pakket het beste past bij uw antwoorden.

Help mij kiezen

Voor kinderen sluit u geen tandartsverzekering af

Wij vergoeden de meeste tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar uit de basisverzekering. Orthodontie vergoeden we vanuit verschillende aanvullende verzekeringen.

Een prothese vergoeden wij voor het grootste deel uit de basisverzekering

Een volledige prothese (kunstgebit) voor de boven- en/of onderkaak vergoeden wij uit de basisverzekering. Voor een prothese geldt een wettelijke eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage vergoeden wij uit de aanvullende verzekering Extra Largepolis. Heeft u geen Extra Largepolis, maar wel een aanvullende tandartsverzekering? Dan vergoeden wij voor de eigen bijdrage 75% tot het maximale bedrag van uw tandartsverzekering.

Ja, voor de tandartsverzekering Tand Large geldt een medische acceptatie. Wij stellen een aantal vragen over de conditie van het gebit van de aanvrager. Als u online uw tandartsverzekering aanvraagt, dan kunt u deze vragen online beantwoorden. Als blijkt dat er veel mondzorg nodig is, kunnen wij deze polis helaas niet aanbieden. U kunt dan wel de Tand Small of Tand Medium afsluiten.

Heeft u bij uw oude verzekeraar een tandartsverzekering die vergelijkbaar is met onze Tand Large?

Dan geldt de medische acceptatie niet. Geef dit door tijdens uw online aanvraag.

Een wachttijd betekent dat u een periode wel premie betaalt maar geen vergoeding krijgt voor bepaalde zorg. Wanneer uw polis ingaat, kunt u meteen gebruikmaken van zorg. Pro Life heeft een wachttijd voor orthodontie. U krijgt pas een vergoeding als u 1 jaar voor orthodontie verzekerd bent. Dit doen we om de premie betaalbaar te houden.

Ook interessant