Christelijke relatietherapie

Wij moedigen mensen aan om samen te werken aan hun relatie. Soms zijn de relatieproblemen te groot en komt u er samen niet uit. Vraag een relatietherapeut om hulp, om samen verder te kunnen.
Man en vrouw gelukkig op het strand

Een christelijke relatietherapeut heeft ook aandacht voor geloofsvragen

Bij relatieproblemen kan het geloof een grote rol spelen. Denk aan het omgaan met schuldgevoelens, vergeving of als u scheiden als enige uitweg ziet. En soms maakt u vanuit uw geloof andere keuzes dan iemand die niet gelooft. Het is fijn als uw therapeut uw geloofsvragen begrijpt. En dat u daarover kunt praten, als u dat wilt.

Therapeut Petra legt uit hoe relatietherapie werkt

Veel relatietherapeuten maken gebruik van Emotionally Focused Therapy (EFT). Petra van Bodegraven is relatietherapeut en legt uit hoe relatietherapie werkt. Ook geeft zij tips voor een veilige relatie. Relatietherapie is niet altijd de makkelijkste weg. Wel kan het helpen om u weer (dichter) bij elkaar te brengen. Ook bij beginnende problemen kunt u hulp vragen.

Wij hebben een vergoeding voor relatietherapie

In onze aanvullende verzekeringen hebben wij een vergoeding voor psychosociale hulp. Deze vergoeding geldt ook bij relatieproblemen en seksuele problemen. Lees meer over de vergoeding relatietherapie. Daar vindt u de voorwaarden en ziet u naar welke zorgverlener of therapeut u kunt. Bij relatieproblemen is er geen vergoeding vanuit de basisverzekering.

Wij vergoeden ook relatiecursussen

Wij vergoeden cursussen die helpen om de relatie tussen partners sterker te maken. U kunt kiezen uit de cursussen Premarriage Course, Marriage Course en Houd me vast. De cursussen gaan uit van christelijke principes. Maar ze zijn ook geschikt voor niet-christelijke stellen. Lees meer over de vergoeding relatiecursussen.

Wij helpen u met Christelijk Zoekadvies

Met de service Christelijk Zoekadvies helpen wij u bij het vinden van christelijke zorg. Dit doen wij voor iedereen, niet alleen voor klanten.

Lees meer over Christelijk Zoekadvies

Bekijk ook eens alle informatie over Sterke relaties

Met ons programma Zorgen voor elkaar helpen we u om er voor elkaar te zijn. Zoals met het onderdeel Sterke relaties. Wij helpen u met handige informatie, tips en adviezen van experts. Ook kunt u ons relatiekaartjes aanvragen, podcasts luisteren, of één van onze werkboekjes downloaden.


Ook interessant