Wanneer kan ik wat verwachten?

Belangrijke data voor uw zorgverzekering handig op een rij.

Wilt u uw zorgverzekering veranderen?

Sommige keuzes die u maakt in uw zorgverzekering gelden voor een heel kalenderjaar. Het is belangrijk dat u op tijd uw veranderingen doorgeeft.

Bekijk op deze pagina alle belangrijke data voor uw zorgverzekering.

Regel uw zorgverzekering online

Een verandering regelt u makkelijk en snel in Mijn Pro Life.

Prinsjesdag 21 september 2021

Het kabinet maakt op Prinsjesdag, 21 september 2021, de wettelijke veranderingen in de basisverzekering voor 2022 bekend. Deze zijn voor alle zorgverzekeraars gelijk.
Zo is de premie opgebouwd

Uiterlijk 12 november 2021

De nieuwe premies voor de basisverzekering en aanvullende verzekering van 2022 hoort u uiterlijk 12 november 2021. Dit geldt ook voor de vergoedingen uit de aanvullende verzekeringen.

Uiterlijk 31 december 2021

U kunt een verandering van uw vrijwillig eigen risico of basisverzekering tot uiterlijk 31 december aan ons doorgeven. Dit geldt ook voor een opzegging van uw basisverzekering of aanvullende verzekering. De verandering of opzegging gaat in vanaf 1 januari 2022. 

Uiterlijk 31 januari 2022

U kunt tot en met 31 januari 2022 een verandering doorgeven in uw aanvullende (tandarts)verzekering. Ook kunt u er voor kiezen om het eigen risico gespreid te betalen. De veranderingen gaan in vanaf 1 januari 2022.

Naar de Belastingdienst

Doe op tijd belastingaangifte

U kunt aangifte doen van 1 maart tot 1 mei. Doet u voor 1 april aangifte van uw belasting? Dan krijgt u voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Lees meer over het aftrekken van zorgkosten en uw belastingaangifte.

Wist u dat...

...u mogelijk van de overheid een bijdrage krijgt in uw zorgkosten (zorgtoeslag)? En u uw eigen risico gespreid kunt betalen?

Heeft u recht op zorgtoeslag?

Zorgtoeslag aanvragen

De zorgtoeslag is een bijdrage van de overheid. Op deze manier komt de overheid mensen met een lager inkomen tegemoet in de kosten van de zorgverzekering. Zo wil de overheid de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden.
Vraag gespreid betalen eigen risico aan

Gespreid betalen eigen risico aanvragen

Betaal het verplicht eigen risico van €385 in 10 delen. U kunt dit voor het jaar 2022 aanvragen tot 1 februari 2022. Het in delen betalen gaat in vanaf 1 januari 2022. Vraagt u het na 1 februari aan? Dan start de regeling een jaar later.