Europese Zorgverzekeringskaart

De zorgpas van Pro Life is gekoppeld met de European Health Insurance Card (EHIC). De EHIC staat op de achterkant van uw zorgpas. Niet elk land accepteert uw zorgpas. Controleer daarom voor vertrek welk verzekeringsbewijs geldig (pdf) is.

Uw zorgpas staat in de Pro Life App

Zo heeft u overal uw zorgpas met EHIC bij de hand. Ook de zorgpas van uw meeverzekerde gezinsleden kunt u bekijken in de app. Wel zo handig!

Liever een plastic pasje voor in uw portemonnee?

Geen probleem. U kunt altijd een zorgpas aanvragen via in Mijn Pro Life.

De EHIC is uw bewijs van verzekering in het buitenland

De EHIC is een geldig bewijs van verzekering binnen de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland. Bekijk alle landen waar de EHIC geldt. Rechtsonder op de EHIC-pas ziet u tot wanneer uw pas geldig is. Wij sturen u automatisch een nieuwe zorgpas toe. 

In het buitenland krijgt u met uw EHIC zorg die direct nodig is

Bent u tijdelijk in het buitenland? En heeft u met spoed zorg nodig die niet kan wachten tot u terug in Nederland bent? Dan krijgt u met uw EHIC toegang tot medische zorg. Voorwaarde is wel dat u bij ons een basisverzekering heeft. U krijgt een vergoeding voor alles wat u in Nederland vergoed krijgt uit de basisverzekering. Met onze aanvullende verzekering krijgt u aanvulling tot de buitenlandse prijs. Reist u of uw meeverzekerde speciaal naar het buitenland voor een medische behandeling? Dan bent u met de EHIC niet verzekerd. U kunt de EHIC ook niet gebruiken als uw basisverzekering tijdelijk is gestopt (detentie).

Bel bij spoedzorg altijd onze alarmcentrale Eurocross Assistance

U bereikt onze alarmcentrale 24 uur per dag, 7 dagen per week via +31 71 364 18 50. De medewerkers helpen u graag. Zij weten precies welke zorg u wel en niet vergoed krijgt. Goed om te weten als u bijvoorbeeld een particuliere kliniek bezoekt die uw EHIC niet accepteert.

Stuur ons de kosten voor uw eigen bijdrage

Een eigen bijdrage betaalt u volgens de wet van het land waar u de zorg krijgt. Krijgt u hiervoor een rekening? Stuur deze dan naar ons toe. Dan kijken we of we de eigen bijdrage vergoeden.