Op vakantie: bereid u goed voor

Ook op vakantie bent u bij Pro Life goed verzekerd. Controleer wel even of u aan alles heeft gedacht. Met onze handige tips bent u een stap dichterbij een onbezorgde reis.

Coronavirus en vakantie in het buitenland

Op vakantie gaan in het buitenland kan extra spannend zijn in deze tijd. Op de pagina over het coronavirus leest u handige tips voor als u naar het buitenland gaat.

Lees meer over het coronavirus en het buitenland

Heeft u aan alles gedacht?

1. Controleer uw zorg- en reisverzekering goed

Heeft u geen aanvullende zorgverzekering? Dan bent u verzekerd voor spoedzorg tot het tarief dat in Nederland geldt. Is de zorg in een land duurder? Dan kunt u dus voor hoge kosten komen te staan. Controleer in dat geval extra goed wat uw reisverzekering vergoedt voor medische zorg. Bekijk onze vergoeding voor spoedzorg in het buitenland.

2. Houd de reisadviezen in de gaten

In onzekere tijden, zoals bij een coronacrisis, kunnen de regels snel veranderen. Controleer voor en ook tijdens uw vakantie de reisadviezen. Onze alarmcentrale Eurocross houdt op hun website een handig overzicht bij van 9 populaire vakantielanden. Kijk voor meer informatie en de coronamaatregelen per land op Nederlandwereldwijd.nl.

3. Neem extra medicijnen mee, als u die gebruikt

Het kan gebeuren dat u niet terug kunt reizen naar Nederland. Bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte, negatief reisadvies of quarantaineplicht. Gebruikt u medicijnen? Zorg ervoor dat u daar voldoende van meeneemt voor als u langer moet blijven.

4. Vergeet uw medicijnverklaring niet

Sommige medicijnen die in Nederland gewoon zijn toegestaan, mag u niet meenemen naar het buitenland zonder een medische verklaring. Het CAK weet hier meer over.

5. Regel eventueel uw vaccinaties

Gaat u buiten West-Europa op vakantie? Bescherm uzelf dan tegen infecties. Haal zeker 6 weken voor vertrek uw vaccinatie. In het vergoedingenoverzicht leest u wat wij vergoeden en waar u terecht kunt.

Lees ook de mening van Pro Life Vertrouwensarts Alie Hoek-van Kooten over vaccineren.

6. Bewaar het nummer van alarmcentrale Eurocross!

Spoedeisende hulp nodig in het buitenland? Bij opname in een ziekenhuis is het belangrijk dat u dit binnen 24 uur meldt bij Eurocross Assistance. De medewerkers staan 24/7 voor u klaar op telefoonnummer 00 31 71 364 18 50. Sla het nummer voor vertrek op in uw telefoon.

7. Neem het juiste verzekeringsbewijs mee

In de meeste landen heeft u een zorgpas nodig om te laten zien dat u bent verzekerd. In sommige landen is een speciaal formulier nodig. Controleer daarom uw verzekeringsbewijs.

8. In het buitenland voor iets kleins naar de dokter?

Heeft u een kleine verwonding, oorontsteking of heeft u uw enkel verzwikt? U hoeft alarmcentrale Eurocross Assistance niet te bellen. U kunt gewoon naar de dokter in het land waar u bent. Kosten declareert u later. Hoeveel u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering. Bel de Vakantiedokter voor advies bij niet dringende medische vragen tijdens uw vakantie. Telefoonnummer +31 (0)71 364 18 02.


Ook interessant