Op vakantie: bereid u goed voor

Ook op vakantie bent u bij Pro Life goed verzekerd. Controleer wel even of u aan alles heeft gedacht. Met onze handige tips bent u een stap dichterbij een onbezorgde reis.

Coronavirus en vakantie in het buitenland

Op vakantie gaan in het buitenland kan extra spannend zijn in deze tijd. Op de pagina over het coronavirus leest u handige tips voor als u naar het buitenland gaat.

Lees meer over het coronavirus en het buitenland

Heeft u aan alles gedacht?

1. Controleer hoe u verzekerd bent in het buitenland

Kijk bij Spoedeisende zorg in het buitenland wat wij vergoeden. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan kan een reisverzekering met medische dekking handig zijn.

2. Houd de reisadviezen in de gaten

In onzekere tijden, zoals bij een coronacrisis, kunnen de regels snel veranderen. Controleer voor en ook tijdens uw vakantie de reisadviezen op  Nederlandwereldwijd.nl.

3. Neem extra medicijnen mee, als u die gebruikt

Het kan gebeuren dat u niet terug kunt reizen naar Nederland. Bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte, negatief reisadvies of quarantaineplicht. Gebruikt u medicijnen? Zorg ervoor dat u daar voldoende van meeneemt voor als u langer moet blijven.

4. Vergeet uw medicijnverklaring niet

Sommige medicijnen die in Nederland gewoon zijn toegestaan, mag u niet meenemen naar het buitenland zonder een medische verklaring. Het CAK weet hier meer over.

5. Zoek uit of u reizigersvaccinaties nodig heeft

Op lcr.nl vindt u per land een advies voor reizigersvaccinaties of andere maatregelen. Overleg altijd met uw (huis)arts. Op de pagina reizigersvaccinaties leest u wat wij vergoeden.

6. Bel Eurocross Assistance bij onverwachte gebeurtenissen: 00 31 71 364 18 50

Heeft u in het buitenland medische zorg nodig die niet kan wachten? Bel dan meteen alarmcentrale Eurocross Assistance. Zij staan 24/7 klaar om u te helpen. Sla het nummer op in uw telefoon.

7. Download de Pro Life App, zo heeft u altijd uw zorgpas bij de hand

Uw zorgpas staat in de Pro Life App. Kunt u niet bij uw digitale zorgpas? Neem dan een kopie mee van uw polis. In sommige landen is een speciaal formulier nodig. Controleer daarom uw verzekeringsbewijs.

8. In het buitenland voor iets kleins naar de dokter?

Dan hoeft u Eurocross Assistance niet te bellen. Bezoek gerust een dokter in het land waar u bent. Rekeningen stuurt u later in. Hoeveel u vergoed krijgt, hangt af van uw verzekering.


Ook interessant