Pro Life Adviesraad

Pro Life heeft een adviesraad. Dit is een groep van maximaal 10 personen. De Pro Life Adviesraad adviseert over het beleid, standpunten en de visie van Pro Life.

Wij vragen de Pro Life Adviesraad om met ons mee te denken

Wij vragen advies over het in de praktijk brengen van christelijke normen en waarden. En hoe we dit naar vergoedingen en services vertalen. Bij een standpunt spelen vaak meer dingen mee dan je denkt of verwacht. Vooral bij gevoelige onderwerpen is het belangrijk om daar goed naar te kijken. De Pro Life Adviesraad heeft kennis om vanuit verschillende invalshoeken naar onderwerpen te kijken.

Leden van de Pro Life Adviesraad schrijven ook artikelen

De volgende artikelen zijn door leden van de Pro Life Adviesraad geschreven:

Het Lindeboom Instituut denkt ook mee over onze verzekeringen

Welke vergoedingen zijn christelijk verantwoord? En welke nieuwe ontwikkelingen passen daar wel of niet bij? Deze vragen beantwoordde het Lindeboom Instituut voor ons in het rapport (pdf): Naar een christelijk-ethisch kader voor een verantwoord zorgverzekeringspakket. Het rapport is de basis van onze verzekeringen. Ook sturen zij het onderzoeksnetwerk Cultuur van het leven aan, waarin wij samen met andere christelijke organisaties meedoen. 

Wij stellen de leden van de adviesraad graag aan u voor

De leden voelen zich betrokken bij Pro Life

De leden van de Pro Life Adviesraad zijn christen. Zij voelen zich vanuit hun geloof en functie betrokken bij Pro Life. En hebben veel kennis op medisch, ethisch, politiek of economisch gebied.

Henk Jochemsen

Henk Jochemsen (voorzitter)

Hoogleraar medische ethiek VU Medisch Centrum, bijzonder hoogleraar reformatorische wijsbegeerte aan de Universiteit van Wageningen

Nico Wolswinkel

Nico Wolswinkel

Huisarts in Veenendaal

Alfred Teeuw

Alfred Teeuw

Theoloog, specialist ouderengeneeskunde bij verpleeghuis Salem

Johan Polder

Johan Polder

Hoogleraar gezondheidseconomie aan de Tilburg University en gezondheidseconoom bij het RIVM

Jaap Gootjes

Jaap Gootjes

Algemeen directeur bij hospice Kuria

Susanne van der Velden

Susanne van der Velden

Gynaecoloog en fertiliteitsarts FertilityCare-kliniek, Karl-Leisner-Klinikum Kleve (D)
Bert Nanninga

Bert Nanninga

Transcultureel psychiater bij I-psy, arts met brede ervaring in interculturele gezondheidszorg, strategische planning en organisatiemanagement en 17 jaar ervaring als tropenarts

Vanuit mijn werk als tropenarts in Afrika, weet ik dat er grenzen zijn in de zorg. En dat niet alles maakbaar is. En ook dat juist christelijk gedreven zorg meerwaarde heeft. Als zorgprofessional wil ik bijdragen aan goede en verantwoorde zorgverlening. Daarom zet ik me graag in voor de Pro Life Adviesraad.

Bert Nanninga

Ook interessant