Inloggen met DigiD

Wij willen uw persoonlijke gegevens zo goed mogelijk beschermen. Daarom logt u bij Pro Life altijd in met de DigiD-app of met controle via sms. U logt dus altijd in met 2 stappen. Alleen u kunt op deze manier uw persoonlijke gegevens bekijken. Met de DigiD-app hoeft u geen wachtwoord in te voeren. Zo blijft inloggen toch makkelijk.

Zo logt u in met de DigiD-app
  • Download eerst de app in de Play Store (Android) of App Store (iOS)
  • Om de app te gebruiken, activeert u deze 1 keer met een sms-controle
  • Heeft u nog geen sms-controle? Vraag een activeringscode aan op DigiD. Deze ontvangt u binnen 3 werkdagen per brief.
  • Ga naar Mijn Pro Life voor ‘Ik wil inloggen met de DigiD app’
  • Open de DigiD-app en scan QR-code
Zo logt u in met sms-controle
  • Vraag sms-controle aan op DigiD als u nog geen sms-controle heeft
  • Ga naar Pro Life
  • Kies ‘Ik wil inloggen met een controle via sms’
  • U ontvangt een sms op het gekozen telefoonnummer

Waarom inloggen met sms of DigiD-app?

Zo kunnen internetcriminelen niet bij uw privacygevoelige informatie komen. Zelfs niet als ze toch uw gebruikersnaam en wachtwoord weten. U bent de enige die bij uw persoonlijke gegevens kan komen. Alle Nederlandse zorgverzekeraars hebben afgesproken om het inloggen zo veilig mogelijk te maken.

Nee, dit is niet mogelijk. U kunt maximaal 1 gebruiker registreren per toestel.

Ook zonder mobiele telefoon kunt u in 2 stappen inloggen. Kies voor sms-controle en geef uw vaste telefoonnummer op bij DigiD. U ontvangt dan een gesproken sms-bericht op dat telefoonnummer.

Op de website van DigiD vindt u onder het kopje 'Vraag en antwoord' de meest gestelde vragen.

Nee. Deze optie bestaat niet meer. U logt altijd in met 2 stappen. Dit om uw privacygevoelige gegevens zo veilig mogelijk te bewaren.

Logde u eerder in met alleen uw DigiD-gebruikersnaam en wachtwoord? Of heeft u ingesteld om een half jaar zonder sms in te loggen? Ook dan gebruikt u voortaan sms-controle of de DigiD-app.

U kunt de controle via sms aanvragen via DigiD. Rechtsboven kiest u Inloggen Mijn DigiD. Hier logt u in met gebruikersnaam en wachtwoord. U kiest voor de optie 'controle via sms instellingen'. Kies daarna voor ‘controle via sms aanvragen’. Voer uw telefoonnummer in en bevestig deze met een sms. U ontvangt binnen 3 werkdagen een brief met een activeringscode. Na het activeren kunt u inloggen met een extra controlestap via sms.