Hulp bij onbedoelde zwangerschap

Bent u onbedoeld zwanger? Of verloopt de zwangerschap niet zoals u hoopt? Dan komt u voor emotionele en moeilijke keuzes te staan. Misschien overweegt u een abortus. Of heeft u een abortus gehad. Vraag om hulp en advies.

De Pro Life Vertrouwensarts helpt met (medisch) advies

Bij een zwangerschap waarbij problemen zijn, ontstaan vaak ook gewetensvragen. Bijvoorbeeld als de arts adviseert om de zwangerschap af te breken. Of als u dit zelf overweegt. Misschien vraagt u zich af welke medische mogelijkheden er nog zijn. En welke keuzes passen bij uw geloof. De Pro Life Vertrouwensarts luistert en helpt u bij uw vragen.

Verschillende organisaties helpen bij onbedoelde zwangerschap

Bij onbedoelde zwangerschap, of na een abortus, staat u er niet alleen voor. Er zijn verschillende organisaties die kunnen helpen. Met advies, een woonoplossing of hulp bij de verwerking.

  • Er is hulp! biedt psychosociale en praktische hulp aan meiden en vrouwen die ongewenst zwanger zijn en aan hen die problemen hebben met de verwerking van hun abortus. Zij geven ook advies op medisch gebied.
  • Siriz is een professionele organisatie voor iedereen die met een onbedoelde zwangerschap te maken krijgt. Zij hebben oog voor de moeder, vader en het ongeboren kind. Siriz biedt hulp bij het maken van een keuze en eventuele opvang. En kijkt samen met u naar de toekomst.
  • NPV-Zorg voor het leven is een vraagbaak bij al uw gewetensvragen. Bij dringende vragen kunt u bellen naar de NPV-Advieslijn die 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar is.
  • Heeft u psychische hulp nodig? Wij vergoeden christelijke psychosociale hulpverlening vanuit verschillende aanvullende verzekeringen.

Ook interessant