Taartrecepten

We bestaan 100 jaar. Daarom hebben we 4 nieuwe recepten, natuurlijk allemaal taarten. Geïnspireerd op ons eigen G-eetprincipe: recepten zonder ongezonde E-nummers maar mét G-nummers! De G van geloof, gezondheid, goed en genieten. Hobbykok Désirée Ebbers deelt haar lekkerste taartrecepten met je.

Nieuwe manier van koken

Désirée (1966) is getrouwd, moeder van 5 kinderen waarvan 1 pleegdochter. En oma van 8 kleinkinderen. Ze werkt als organisatiebuddy in de verpleeghuiszorg, doet vrijwilligerswerk bij het Leger des Heils en haar kerkelijke gemeente. In haar vrije tijd kookt en bakt ze graag. Als tiener kookte zij al graag voor haar familie. Daar begon haar ontwikkeling en handigheid in het koken. Vroeger kookte ze vooral met kant en klare sauzen en mixen. Totdat bleek dat 2 van haar kinderen niet tegen conserveermiddelen, chemische smaakversterkers en kleurstoffen kunnen. Ze werd ‘gedwongen’ op een andere manier te gaan koken. Dat betekende veel proeven, uitproberen en ontdekken. Haar smaak ontwikkelde zich door deze nieuwe manier van koken.

Bezoek de website van Désirée

Amandel-citroentaart

Van deze glutenvrije taart blijf je genieten. Vooral lekker als toetje door de frisse smaak van citroen en kokos. Ik gebruikte andere zoetstoffen dan geraffineerde suiker. Dat zorgt voor een verfijnde smaak. Maak deze taart gerust een tijdje van tevoren al klaar. De volgende dag (vaak zondag) is er vast nog wat over…

Bekijk taartrecept 1 (pdf)

Notentaart

Dit is mijn favoriete taart. Omdat ik de meeste notentaartjes veel te zoet vindt, heb ik een versie gemaakt waarvan je zult merken dat minder zoet toch heel lekker kan zijn. Ik gebruik bij bakken en koken het liefst pure roomboter of biologische margarine. Gewone margarine zit meestal vol met ongezonde vetten en toevoegingen.

Bekijk taartrecept 2 (pdf)

Hartige courgettetaart

Een goede keuze voor als je koolhydraatarm of glutenvrij wilt eten. Maar, je kunt ook kiezen voor een bodem van bladerdeeg. De frisse zomersmaak en de verse kruiden maken deze taart bijzonder. Lekker als borrelhapje of bij de barbecue. Of voor bij een zomerse picknick. De taart is het lekkerst op kamertemperatuur.

Bekijk taartrecept 3 (pdf)

Sharlotka

Het bijzondere aan deze taart is dat je geen olie of boter nodig hebt. En er bovenop een soort krokant laagje zit. Dat maakt dat de taart lichter is dan een appeltaart van zandtaartdeeg. Houd je van minder zoet? Voeg dan minder suiker toe. Door de simpele ingrediënten die je vaak al wel in huis hebt, is de taart goed betaalbaar. Een handige taart dus die je kunt maken wanneer je maar wilt.

Bekijk taartrecept 4 (pdf)

Wil je meer inspiratie voor gezond(ere) taartrecepten?

Kijk dan ook eens op de website van VitalbyFOOD.