Tandartsverzekering

Voor extra vergoedingen en meer zekerheid kunt u kiezen voor een tandartsverzekering. Verwacht u alleen een controle? Dan heeft u geen tandartsverzekering nodig. Heeft u vaak gaatjes of bezoekt u regelmatig de mondhygiënist? Dan bent u met een Tand Small of Tand Medium goed verzekerd. Met een Tand Large bent u het meest uitgebreid verzekerd voor tandartskosten.

Een tandartsverzekering is snel geregeld

Bent u bij Pro Life verzekerd? Pas dan eenvoudig uw verzekering aan via Mijn Pro Life. Daar ziet u direct het gevolg voor uw premie. Bent u nog niet bij Pro Life verzekerd? 
Premie en aanmelden 

U kunt kiezen uit 3 tandartsverzekeringen

In het online vergoedingenoverzicht leest u alles over de vergoedingen. Voor de Tand Large geldt een medische selectie. Daarvoor vult u een aantal vragen in over de staat van uw gebit. En de te verwachten behandelingen.

2019 

Tand Small    

€ 13,95*

Tand Medium

€ 25,50*

Tand  Large    

€ 40,95*

Totale vergoeding per kalenderjaar € 250 € 500 € 1.000

Consulten (C-codes) en second opinion, tandvleesbehandelingen (alleen codes T21 en T22), Vulling (V-codes), Foto's (X-codes), Verdovingen (A-codes) en Trekken tanden/kiezen (H-codes):

 

100%

 

100%

 

100%

 

Overige behandelingen (codes), zoals mondhygiëne, kronen, bruggen en implantaten:

75% 75% 75%
Eigen risico van toepassing: Nee Nee Nee
Medische selectie: Nee Nee Ja

* De premie is zonder korting via uw werkgever of ledenorganisatie. 

Kies eenvoudig uw tandartsverzekering

Doorloop snel een aantal vragen en ontdek eenvoudig welk pakket het beste aansluit bij uw antwoorden.

Voor kinderen sluit u geen tandartsverzekering af

Wij vergoeden de meeste tandartskosten voor kinderen tot 18 jaar vanuit de basisverzekering. Orthodontie vergoeden we vanuit verschillende aanvullende verzekeringen.

Een prothese vergoeden wij grotendeels vanuit de basisverzekering

Een volledige prothese (kunstgebit) voor de boven- en/of onderkaak vergoeden wij vanuit de basisverzekering. Voor een prothese geldt een wettelijke eigen bijdrage. Deze eigen bijdrage vergoeden wij vanuit de aanvullende verzekering Extra Largepolis. Heeft u geen Extra Largepolis, maar wel een aanvullende tandartsverzekering? De vergoeding voor de eigen bijdrage is dan 75% tot het maximale bedrag van uw aanvullende tandartsverzekering.

Ja, voor de tandartsverzekering Tand Large geldt een medische acceptatie. Wij stellen een aantal vragen over de conditie van het gebit van de aanvrager.  Als u online uw tandartsverzekering aanvraagt, dan kunt u deze vragen online beantwoorden. Als blijkt dat er veel mondzorg nodig is, kunnen wij deze polis helaas niet aanbieden. U kunt dan wel de Tand Small of Tand Medium afsluiten.

Heeft u bij uw oude verzekeraar een tandartsverzekering die vergelijkbaar is met onze Tand Large?
Dan geldt de medische acceptatie niet. Geef dit door tijdens uw online aanvraag.​
​Een wachttijd betekent dat u een periode wel premie betaalt maar geen vergoeding krijgt voor bepaalde zorg. Pro Life heeft in 2018 geen wachttijden. Zodra uw polis ingaat kunt u direct gebruikmaken van zorg. ​​Vanaf 1 januari 2019 geldt een wachttijd voor orthodontie. U krijgt pas een vergoeding als u 1 jaar voor orthodontie verzekerd bent. Dit doen we om de premie betaalbaar te houden.​

Handige links