Tarieven niet gecontracteerde zorg

Bij een zorgverlener waarmee wij geen afspraken hebben gemaakt, betaalt u de nota eerst zelf. Deze nota kunt u bij ons declareren. U ontvangt dan over het algemeen een lagere vergoeding. Bezoekt u een niet-gecontracteerde zorgverlener? Lees dan hieronder op welke vergoeding u recht heeft. Dit verschilt per polis.  

  • Principe Polis: vergoeding tot maximaal 75% van het gemiddeld door ons gecontracteerde tarief.
  • Principe Polis Restitutie: vergoeding tot maximaal 100% van het marktconforme tarief.
Wij adviseren u om de zorgverlener zelf te vragen welk tarief de zorgverlener in rekening zal brengen. Hoeveel wij aan u vergoeden, leest u hieronder per zorgsoort.
 
Let op! Houdt u er rekening mee dat u wellicht niet het hele bedrag vergoed krijgt, omdat wij ook nog het eigen risico moeten inhouden. Wilt u weten u weten wat de huidige stand van uw eigen risico is? Log in en kijk op Mijn Pro Life, of op uw laatste declaratieoverzicht, of neem contact met ons op.

Vergoeding niet-gecontracteerde zorg 2017

Principe Polis en Principe Polis Restitutie

Vergoeding niet-gecontracteerde zorg 2016

Principe Polis en Principe Polis Restitutie:

Vergoeding niet-gecontracteerde zorg 2015

Principe Polis en Principe Polis Restitutie:

Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener krijgt u minder vergoed

​​​​​​​ Wij doen er alles aan om zoveel mogelijk zorgverleners te contracteren. Het kan voorkomen dat wij geen afspraken met een zorgverlener maken. Bijvoorbeeld als een zorgverlener niet wil of kan voldoen aan de afspraken die wij met hen willen maken over kwaliteit, patiëntveiligheid en prijs.

Kiest u voor een zorgverlener waar wij geen afspraken mee hebben gemaakt? En heeft de Principe Polis? Dan vergoeden wij 75% op basis van het gemiddeld gecontracteerd tarief. Als u de Principe Polis Restitutie heeft, dan vergoeden wij 100% tot maximaal het wettelijke bedrag of maximaal het in Nederland gebruikelijke marktconforme tarief. In de zor​gzoeker vindt u de zorgverleners waarmee wij afspraken hebben gemaakt. Meer informatie over de polissen kunt u lezen in de voorwaarden​.