Veranderingen 2023

Op 20 september maakte de overheid de veranderingen bekend voor de basisverzekering. Lees ook wat wij veranderen in onze basisverzekering. Uiterlijk 12 november informeren wij u over de premie en veranderingen in onze (aanvullende) verzekeringen. Wij houden u op de hoogte!
Door klant te zijn bij Pro Life bent u niet alleen verzekerd van goede zorg. U helpt ons om christelijke hulp en services mogelijk te maken, voor u en anderen. Onze unieke programma’s zijn daar een mooi voorbeeld van. Bedankt daarvoor!
Video
4 minuten kijken

Uitleg belangrijke verandering

Vanaf 1 januari 2023 nemen we alle zorg op die de basisverzekering standaard biedt. Dit betekent dat ook abortus, euthanasie, standaard IVF en transgenderzorg opgenomen worden.
Artikel
4 minuten lezen

Vragen en antwoorden

Waarom veranderen we onze basisverzekeringen? Wat willen we hiermee bereiken? Zijn we anders gaan denken? Lees de antwoorden op deze en andere vragen.

Veranderingen basisverzekering

Op Prinsjesdag maakte de overheid de veranderingen in de basisverzekering bekend. U ontving ook al een brief over de veranderingen in de basisverzekeringen van Pro Life. Wij zetten alles op een rij.

Bekijk wat er verandert

Het eigen risico blijft gelijk

Het eigen risico blijft in 2023 gelijk, namelijk € 385. Dit verplichte eigen risico geldt voor de meeste zorg uit de basisverzekering. Dit betekent dat u zorgkosten tot € 385 zelf betaalt. Kinderen tot 18 jaar betalen geen eigen risico.

De zorgtoeslag stijgt in 2023

Deze zorgtoeslag is bedoeld voor mensen met een lager inkomen. Zo wil de overheid de basisverzekering voor iedereen betaalbaar houden. Zorgtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst. En daar controleert u of u recht heeft op zorgtoeslag.

Wilt u uw zorgverzekering veranderen?

TIP!

Sommige keuzes die u maakt in uw zorgverzekering gelden voor een heel kalenderjaar. Daarom is het belangrijk dat u op tijd uw veranderingen doorgeeft.

Bekijk wanneer u veranderingen doorgeeft

Ook interessant