Wat moet ik doen als ik wil overstappen naar Pro Life?

Om over te stappen hoeft u alleen uw zorgverzekering bij ons af te sluiten. U kunt zich online aanmelden. Wij zeggen de verzekering die u nu heeft dan voor u op. U hoeft daar verder niets voor te doen.

Vaak nemen wij uw machtiging over van uw oude zorgverzekeraar

  • Voor vergoedingen uit de basisverzekering heeft u geen nieuwe toestemming nodig. Wij nemen de machtiging over.
  • Gaat het om een vergoeding uit een aanvullende verzekering waarvoor u een machtiging nodig had? Dan moet u wel toestemming bij ons aanvragen.
  • Stapt u over van Zilveren Kruis of Interpolis? Dan heeft u geen nieuwe toestemming nodig. 

Als u een hulpmiddel gebruikt van uw oude zorgverzekeraar

Vraag uw oude zorgverzekeraar om aan ons een overnameverzoek te doen. In dit verzoek staat de waarde van het hulpmiddel op dit moment. Lukt dat u niet? Geef dit aan ons door. Wij sturen dan een brief naar uw oude verzekeraar waarin wij zelf de waarde opvragen.

Als u een hulpmiddel in eigendom heeft dan hoeft u niets te doen

Wanneer het hulpmiddel niet goed meer is kunt u via uw leverancier een nieuw hulpmiddel regelen. Als er vooraf toestemming nodig is dan regelt de leverancier dit voor u.

Als u een Zorgverzekeringswet persoonsgebonden budget heeft

Stapt u over van een andere zorgverzekeraar en heeft u een Zvw-pgb? En is uw toekenningsverklaring nog geldig? Dan nemen wij deze toekenningsverklaring over tot de einddatum die op de indicatie staat. Om dit te regelen, stuurt u de toekenningsverklaring naar ons op. Het vermelde aantal uren voor verpleging en verzorging blijft gelijk. De hoogte van de vergoeding voor deze uren kan anders zijn omdat iedere zorgverzekeraar haar eigen tarieven gebruikt. Wij adviseren u om deze toekenningsverklaring te bewaren zolang hij geldig is. Na overstap gelden verder de voorwaarden uit ons reglement Zvw-pgb.