Basisverzekering

De Principe Polis van Pro Life is een onderscheidende basisverzekering. U kunt terecht bij algemene en christelijke zorgverleners. Wij helpen u ook bij het vinden van zorg die bij u past. Er geldt geen medische selectie op de basisverzekering. We accepteren iedereen voor de basisverzekering.

De basisverzekering vergoedt de belangrijkste kosten

Vergoedingen in de basisverzekering zijn onder andere: huisartsenzorg, ziekenhuiszorg, de meeste medicijnen, vervoer, psychologische hulp, kraamzorg en verloskundige zorg. En tot 18 jaar ook tandartskosten en fysiotherapie. In het vergoedingenoverzicht vindt u alle vergoedingen.  

U kunt kiezen uit 2 soorten basisverzekeringen

Bij een spoedgeval, verloskunde en kaakchirurgie vergoeden wij elk ziekenhuis 100%. Ook als u de goedkoopste basisverzekering kiest.
 
Principe Polis Budget - naturapolis met selectieve contractering
€ 115,95 per maand in 2020, zonder korting.
 • Een beperkt aantal ziekenhuizen en alle zorgverleners met een contract: 100% vergoeding
 • Zorgverleners zonder contract en niet-geselecteerde ziekenhuizen: 75% vergoeding van het gemiddelde tarief waarvoor wij de zorg hebben ingekocht (bij gecontracteerde zorgverleners)
Principe Polis - naturapolis > meest gekozen
 € 125,45 per maand in 2020, zonder korting.
 • Ziekenhuizen en zorgverleners met contract: 100% vergoeding
 • Zorgverleners zonder contract: 75% vergoeding van het gemiddelde tarief waarvoor wij de zorg hebben ingekocht (bij gecontracteerde zorgverleners)

5 Handige tips
 1. In de collectiviteitzoeker ziet u via welke organisaties en werkgevers u korting krijgt
 2. In de Zorggids vindt u alle ziekenhuizen en zorgverleners met een contract
 3. Het eigen risico in 2020 is € 385 en kunt u vrijwillig verhogen tot € 885
 4. U kunt de basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering
 5. Verzekerden vanaf 18 jaar kunnen ook kiezen voor een tandartsverzekering

Kinderen betalen geen premie tot 18 jaar

Kinderen onder de 18 jaar betalen geen premie en hebben geen eigen risico. Als basisverzekering krijgen zij standaard de Principe Polis. En de meest uitgebreide aanvullende verzekering die 1 van de ouders heeft afgesloten.

Met de Keuzehulp kunt u makkelijker kiezen

Beantwoord in de Keuzehulp een paar vragen. En ontdek snel welke verzekering het beste bij u past.

Help mij kiezen

​​​​​​
Om over te stappen hoeft u alleen uw zorgverzekering bij ons af te sluiten. U kunt zich online aanmelden. Wij zeggen uw huidige verzekering dan voor u op. U hoeft daar verder niets voor te doen. 
  
Vaak nemen wij uw machtiging over van uw oude zorgverzekeraar
 • Voor vergoedingen uit de basisverzekering heeft u niet opnieuw toestemming nodig. Wij nemen de machtiging over.
 • Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waarvoor u een machtiging nodig had? Dan moet u wel toestemming bij ons aanvragen.
 • Stapt u over van Avéro Achmea, Interpolis of Zilveren Kruis? U heeft dan nooit opnieuw toestemming nodig. Uw machtiging wordt altijd overgenomen.
Heeft u een hulpmiddel in bruikleen?
U vraagt uw oude zorgverzekeraar om naar de nieuwe zorgverzekeraar een overnamebod te doen met de restwaarde van het hulpmiddel. Lukt dat niet? Geef dat aan ons door. Wij sturen dan een brief aan uw oude verzekeraar om een restwaarde voor u op te vragen. 

Heeft u een hulpmiddel in eigendom?
Dan hoeft u niets te doen. Wanneer het hulpmiddel niet goed meer is kunt u via uw leverancier een nieuw hulpmiddel regelen. Als er een goedkeuring vooraf nodig is dan regelt de leverancier dit voor u. 

Heeft u een Zorgverzekeringswet persoonsgebonden budget?
Stapt u over van een andere verzekeraar naar ons en heeft u een Zvw-pgb? En is uw toekenningsverklaring nog geldig? Dan nemen wij deze toekenningsverklaring over tot de maximaal de vermelde einddatum van de indicatie. U regelt dit door de toekenningsverklaring naar ons op te sturen. Het vermelde aantal uren voor verpleging en verzorging blijft gelijk. De hoogte van de vergoeding voor deze uren kan afwijken omdat iedere zorgverzekeraar haar eigen tarieven hanteert. Wij adviseren u om deze toekenningsverklaring te bewaren zolang hij geldig is. Na overstap gelden verder de voorwaarden uit ons reglement Zvw-pgb.
​​

Handige links

​​