Basisverzekering

De Principe Polis van Pro Life is een onderscheidende basisverzekering. U kunt terecht bij reguliere en christelijke zorgverleners. Wij helpen u ook bij het vinden van zorg die bij u past. Zorg die betaalbaar en goed is. ​Er geldt geen medische selectie op de basisverzekering.

Pro Life biedt u in 2018 het volgende:

 • Een premie van € 119,45 per maand (naturapolis).
 • Een premie van € 123,75 per maand (restitutiepolis).
 • Een verplicht eigen risico van € 385,- per jaar.
 • Een vrijwillig eigen risico tot maximaal € 500,- per jaar.

De basisverzekering vergoedt de belangrijkste kosten

Vergoedingen in de basisverzekering zijn: huisartsenzorg, ziekenhuiszorg, de meeste medicijnen, kraamzorg, psychologische hulp en tandartskosten en fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar. In het vergoedingenoverzicht vindt u alle vergoedingen.  

U kunt kiezen uit 2 soorten basisverzekeringen

Wij hebben een naturapolis en een restitutiepolis. Het verschil hiertussen is het aantal zorgverleners waar wij uw behandeling 100% vergoeden. En de hoogte van de vergoeding bij niet-gecontracteerde zorg. Houd bij vergoedingen uit de basisverzekering rekening met het eigen risico. Ook geldt er soms een wettelijke eigen bijdrage. 
 
Principe Polis - naturapolis > meest gekozen
 • Ziekenhuizen en zorgverleners met contract: 100% vergoeding
 • Zorgverleners zonder contract: 75% vergoeding​​ van het gemiddelde tarief waarvoor wij de zorg hebben ingekocht​ (bij gecontracteerde zorgverleners)
Principe Polis Restitutie - restitutiepolis
 • Ziekenhuizen en zorgverleners met contract: 100% vergoeding
 • Zorgverleners zonder contract: 100% vergoeding tot het wettelijk of marktconform tarief **

** Bij zorgverleners zonder contract vergoeden wij de kosten tot maximaal het wettelijk vastgestelde tarief. Dit geldt alleen voor kosten die wij verzekeren. Is er geen wettelijk vastgesteld tarief? Dan vergoeden wij tot maximaal het tarief dat in Nederland gebruikelijk is (=marktconform tarief).

Gecontracteerde zorgverleners vindt u in de Zorggids

Met veel reguliere en christelijke zorgverleners hebben wij afspraken gemaakt. Dit noemen we gecontracteerde zorgverleners. Kijk voordat u een zorgverlener bezoekt of deze een contract met ons heeft. Bij een gecontracteerde zorgverlener hoeft u de nota niet voor te schieten.

Kinderen tot 18 jaar betalen geen premie

Kinderen tot 18 jaar betalen geen premie voor de basisverzekering. En ook niet voor de aanvullende verzekeringen van Pro Life. Zij krijgen de meest uitgebreide aanvullende verzekering die 1 van de ouders heeft afgesloten.

Hulp nodig bij het kiezen van uw zorgverzekering?

Doorloop snel een aantal vragen en ontdek eenvoudig welk pakket het beste aansluit bij uw antwoorden.

Help mij kiezen

​ ​​​​​​​​​

Om over te stappen hoeft u alleen uw zorgverzekering bij ons af te sluiten. U kunt zich online aanmelden. Wij zeggen uw huidige verzekering dan voor u op. U hoeft daar verder niets voor te doen. 
  
Vaak nemen wij uw machtiging over van uw oude zorgverzekeraar
 • Voor vergoedingen uit de basisverzekering heeft u niet opnieuw toestemming nodig. Wij nemen de machtiging over.
 • Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waarvoor u een machtiging nodig had? Dan moet u wel toestemming bij ons aanvragen.
 • Stapt u over van Avéro Achmea, Interpolis of Zilveren Kruis? U heeft dan nooit opnieuw toestemming nodig. Uw machtiging wordt altijd overgenomen.
Heeft u een hulpmiddel in bruikleen?
U vraagt uw oude zorgverzekeraar om naar de nieuwe zorgverzekeraar een overnamebod te doen met de restwaarde van het hulpmiddel. Lukt dat niet? Geef dat aan ons door. Wij sturen dan een brief aan uw oude verzekeraar om een restwaarde voor u op te vragen. 

Heeft u een hulpmiddel in eigendom?
Dan hoeft u niets te doen. Wanneer het hulpmiddel niet goed meer is kunt u via uw leverancier een nieuw hulpmiddel regelen. Als er een goedkeuring vooraf nodig is dan regelt de leverancier dit voor u. 

Heeft u een Zorgverzekeringswet persoonsgebonden budget?
Stapt u over van een andere verzekeraar naar ons en heeft u een Zvw-pgb? En is uw toekenningsverklaring nog geldig? Dan nemen wij deze toekenningsverklaring over tot de maximaal de vermelde einddatum van de indicatie. U regelt dit door de toekenningsverklaring naar ons op te sturen. Het vermelde aantal uren voor verpleging en verzorging blijft gelijk. De hoogte van de vergoeding voor deze uren kan afwijken omdat iedere zorgverzekeraar haar eigen tarieven hanteert. Wij adviseren u om deze toekenningsverklaring te bewaren zolang hij geldig is. Na overstap gelden verder de voorwaarden uit ons reglement Zvw-pgb.
​​

Gerelateerde onderwerpen

Productinformatie

​​