Principe Polis Budget

​Onze goedkope basisverzekering

Met de Principe Polis Budget kunt u naar minder ziekenhuizen dan bij onze andere basisverzekeringen. Daarom is de premie lager. Houd hier rekening mee. We willen voorkomen dat u voor verrassingen komt te staan.
 

U krijgt alleen bij geselecteerde ziekenhuizen 100% vergoeding

Wij maken afspraken met ziekenhuizen. Dit  noemen we gecontracteerde ziekenhuizen. Met een Principe Polis Budget kunt u niet naar al deze ziekenhuizen. U kunt alleen naar de ziekenhuizen die wij speciaal uitkiezen voor de Principe Polis Budget.  Dit noemen geselecteerde ziekenhuizen. Als u met spoed zorg nodig heeft, geldt dit niet. Dan kunt u naar elk ziekenhuis toe.

De Principe Polis Budget kost € 114,95 per maand

Er is altijd een geselecteerd ziekenhuis op maximaal 45 minuten rijden

In de meeste gevallen is dit zelfs niet meer dan 30 minuten. De kwaliteit van de zorg bij ziekenhuizen die geselecteerd zijn voor de Principe Polis Budget is hetzelfde als bij alle andere ziekenhuizen waar we een contract mee hebben. Alle ziekenhuizen voldoen aan onze kwaliteitseisen.

 
Stuurt de huisarts u door? Check in de Zorggids bij welke zorgverlener u 100% vergoeding krijgt. Zo voorkomt u dat u een deel van de rekening zelf moet betalen.

Bij een niet-geselecteerd ziekenhuis krijgt u minder vergoeding

Gaat u naar 1 van de niet-geselecteerde ziekenhuizen of niet-gecontracteerde zorgverleners? Dan betalen wij maximaal 75% van het gemiddelde tarief waarvoor wij de zorg hebben ingekocht. De rest van de kosten betaalt u zelf. U bent in eerste instantie zelf verantwoordelijk om te controleren of u de kosten helemaal vergoed krijgt. Kijk daarom voordat u een afspraak maakt altijd eerst bij welke geselecteerde ziekenhuizen u de behandeling 100% vergoed krijgt. U kunt daarbij gebruik maken van de Zorggids en het overzicht van de geselecteerde ziekenhuizen. Ook ziekenhuizen zelf moeten u informeren over het feit dat ze niet gecontracteerd zijn en over de kosten van een behandeling. Houd er rekening mee dat voor de meeste vergoedingen het verplicht eigen risico geldt.

U krijgt 100% vergoed in elk ziekenhuis in Nederland voor:

  • Spoedeisende hulp (waaronder GGZ-behandeling in het ziekenhuis). Ook als u vanaf de spoedeisende hulp meteen wordt opgenomen in een niet-geselecteerde ziekenhuis. De vervolgbehandelingen en nacontroles in het niet-geselecteerde ziekenhuis die nog horen bij uw bezoek aan de spoedeisende hulp vallen ook onder deze vergoeding. En ook een spoedbehandeling op de polikliniek binnen 24 uur nadat u de verwijzing kreeg.

U krijgt 100% vergoed bij alle door Pro Life gecontracteerde ziekenhuizen voor:

  • Een behandeling waarvoor u door een medisch specialist bent doorverwezen naar een medisch specialist van een niet-geselecteerd ziekenhuis. Dit noemen we een tertiaire verwijzing. Ook de vervolgbehandelingen, nacontroles en interne doorverwijzing in het niet-geselecteerde ziekenhuis horen bij deze zorg.
  • Verloskundige zorg.
  • Zorg voor kinderen jonger dan 18 jaar. Uw kinderen krijgen automatisch de Principe Polis als u kiest voor de Principe Polis Budget.
  • Een lopende behandeling die u gestart bent toen het ziekenhuis nog geselecteerd was voor uw Principe Polis Budget. Of een behandeling die u gestart bent toen u nog geen Principe Polis Budget had. U kunt deze behandeling gewoon afmaken.
  • Een behandeling die alleen in een specifiek ziekenhuis plaatsvindt. Dat heet een expertproduct. Een behandeling die valt onder overig zorgproduct, zoals kaakchirurgie, laboratoriumonderzoek of röntgenfoto’s.

Voor de meeste vergoedingen vanuit de basisverzekering geldt het verplicht eigen risico. Daarnaast gelden er voorwaarden. Bekijk daarom vooraf altijd het vergoedingenoverzicht of de polisvoorwaarden.

Dit is de zorgpas van de Principe Polis Budget:

Voorzijde_Zorgpas_Principe Polis Budget.jpg 

Veel gestelde vragen

​Als u een vruchtbaarheidsbevorderende behandeling (bijv. IVF) krijgt, raden wij u aan om een Principe Polis af te sluiten. U kunt dan terecht in alle ziekenhuizen waar Pro Life afspraken mee heeft gemaakt over christelijk verantwoorde IVF. Bel ons gerust voor advies.
​Dan heeft u zorg ontvangen in een niet voor de Principe Polis Budget geselecteerd ziekenhuis. Dit betekent dat wij maximaal 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief betalen voor deze behandeling. Dit staat in de polisvoorwaarden van de Principe Polis Budget.     
​Op de website en in de Zorggids vindt u een overzicht van de voor uw Principe Polis Budget geselecteerde ziekenhuizen, waar u voor alle behandelingen 100% vergoeding krijgt. Ook ziekenhuizen zelf moeten u informeren over het feit dat ze niet zijn gecontracteerd en over de eventuele gevolgen daarvan voor de vergoeding van een behandeling.
​U gaat dan naar een ander geselecteerd ziekenhuis. Een wachtlijst is geen reden om naar een niet-geselecteerd ziekenhuis te gaan. Soms is een ander geselecteerd ziekenhuis wel verder weg. Onze Zorgcoach kan met u kijken waar u terecht kunt.
​Nee. Als u direct vanaf de spoedeisende hulp in een niet-geselecteerd ziekenhuis opgenomen wordt dan vallen deze kosten onder de vergoeding spoedeisende zorg. Dit geldt ook voor de vervolgbehandelingen en nacontroles in het niet-geselecteerde ziekenhuis die nog horen bij uw bezoek aan de spoedeisende hulp. Of een spoedbehandeling op de polikliniek binnen 24 uur nadat u de verwijzing kreeg. 
Ja, u mag met een budgetpolis naar een gecontracteerd ziekenhuis in het buitenland. Deze vindt u in de Zorggids. Uw huisarts of medisch specialist stuurt u door. Wij vergoeden de kosten als gecontracteerde zorg. Dit betekent dat we alle behandelingen en dagverpleging in een ziekenhuis vergoeden, zoals u die u in Nederland ook vergoed krijgt. Bekijk de vergoeding. Gaat u naar een niet gecontracteerd ziekenhuis? Vraag ons dan om toestemming, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
​​

Handige links