Zorgverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. De basisverzekering is bij alle zorgverzekeraars gelijk, behalve bij Pro Life. 

Pro Life heeft een onderscheidende basisverzekering

De basisverzekering heet bij ons de Principe Polis. Hierin is geen vergoeding opgenomen voor ingrepen die het leven beëindigen of ingrijpend veranderen. Lees er meer over.​ 

Naast de basisverzekering kunt u zich aanvullend verzekeren

Bij Pro Life kunt u kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen en aparte tandartsverzekeringen. U kunt kiezen uit verschillende varianten, zodat de verzekering aansluit bij uw persoonlijkse situatie. In onze aanvullende verzekeringen vindt u ook vergoedingen voor allerlei vormen van christelijke zorg.

Soms geldt een wettelijke eigen bijdrage

Voor sommige behandelingen of medicijnen geldt in Nederland een wettelijke eigen bijdrage. Een wettelijke eigen bijdrage is het deel van de medische kosten uit de basisverzekering die u zelf betaalt.

Daarnaast kennen we in Nederland ook een verplicht eigen risico

Het eigen risico is een wettelijk vastgesteld bedrag dat u zelf moet betalen als u medische kosten maakt. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering voor verzekerden van 18 jaar en ouder. Het geldt niet voor de aanvullende verzekeringen.

U kunt het verplicht eigen risico verhogen met een vrijwillig eigen risico

Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe minder premie u betaalt. Een vrijwillig eigen risico is alleen aan te raden als u geen hoge zorgkosten verwacht.

In 5 stappen bent u verzekerd

  1. Klik op de button Aanmelden
  2. Vul uw situatie en eventuele wensen in

  3. Maak een keuze uit ons advies
  4. Pas per persoon de verzekering naar uw wens aan
  5. Vul uw persoonlijke gegevens in en verstuur uw aanmelding

 

Aanmelden

Onafhankelijke productinformatie

Wijzer in geldzaken heeft voor verzekeringen onafhankelijke informatie beschikbaar

Gerelateerde onderwerpen

Externe links