U krijgt taperingstrips venlafaxine afbouw niet (meer) vergoed

Vanaf 1 augustus 2022 krijgt u taperingstrips venlafaxine afbouw 37,5 mg tot nul niet meer vergoed uit uw zorgverzekering. Taperingstrips zijn strips met medicijnen die een apotheek voor u op maat maakt. Hiermee kunt u uw medicijngebruik afbouwen. Het gaat vaak om antidepressiva, slaapmiddelen of antipsychotica. Pro Life vergoedt taperingstrips niet, omdat zij geen vergoede zorg zijn uit de basisverzekering.

De uitzonderingsregeling voor venlafaxine stopt op 1 augustus

Tot 1 augustus kreeg u als uitzondering één keer een vergoeding voor een taperingstrip venlafaxine afbouw van 37,5 mg tot nul in 28 dagen. Vanaf 1 augustus vervalt deze uitzondering. Uw arts kan de medicijnen voor het afbouwen van venlafaxine 37,5 mg tot nul – anders dan via een taperingstrip – voor u bestellen bij in elk geval Transvaal Apotheek (Den Haag). Deze manier van afbouwen krijgt u wel vergoed uit uw zorgverzekering.

Heeft u voor 1 augustus taperingstrips ontvangen? Dan heeft u nog wel toestemming nodig

Voor vergoeding van een taperingstrip heeft u altijd toestemming van ons nodig. Vraag uw behandelend arts om ons aanvraagformulier taperingstrips (pdf) in te vullen. Wij nemen uitsluitend dit aanvraagformulier in behandeling om uw recht op vergoeding te beoordelen. Het is belangrijk dat alle gegevens op het formulier staan, ook uw naam, geboortedatum en handtekening. Dan weten wij zeker dat u de juiste informatie heeft gelezen.