Contracten met zorgverleners

Met een groot aantal zorgverleners hebben we een contract. U ziet dat in de Zorggids. Als u naar zorgverleners met een contract gaat, weet u zeker dat de kwaliteit goed is. Zij handelen uw rekening ook direct met ons af. U krijgt dus zelf geen rekening.  

Bij een gecontracteerde zorgverlener krijgt u goede zorg

Gaat u naar een gecontracteerde zorgverlener? Dan bent u verzekerd van goede zorg. U krijgt dan de volledige vergoeding volgens de polisvoorwaarden. Houdt u daarbij rekening met het eigen risico, verplichte eigen bijdragen en maximale vergoedingsbedragen.

U krijgt zelf geen rekening

De gecontracteerde zorgverlener stuurt de rekening direct naar Pro Life. Zo hoeft u niets voor te schieten. Is er een bedrag dat u zelf moet betalen? Bijvoorbeeld het eigen risico? Dan sturen wij u voor dat bedrag een rekening.

Gaat u naar een niet-gecontracteerde zorgverlener?

Bij een niet-gecontracteerde zorgverlener krijgt u een lagere vergoeding. En soms krijgt u geen vergoeding. Dit leest u ook in de polisvoorwaarden en ziet u ook in het vergoedingenoverzicht. Wilt u voorkomen dat u moet bijbetalen? Controleer dan voor de zekerheid in de Zorggids of Pro Life contractafspraken heeft met uw zorgverlener. Heeft u vragen over de kwaliteit van zorgverleners? Dan kunt u terecht bij de Pro Life Zorgcoach.  
​​​​