Vergoeding reiskosten aanvragen

Voor het insturen van vervoerskosten gelden speciale regels. Het gaat om vervoerskosten voor eigen vervoer of het openbaar vervoer. Of als u gereisd heeft met een taxivervoerder, waarmee wij geen afspraken hebben. Het is belangrijk dat u voor uw vervoer eerst toestemming aanvraagt bij onze Vervoerslijn. Hier leest u hoe u uw vervoerskosten kunt insturen. 

Nieuw: digitaal insturen reiskosten eigen vervoer

Reist u met eigen vervoer naar een zorgverlener voor een behandeling? En heeft u toestemming van ons? Dan kunt u de gemaakte reiskosten digitaal terugvragen via het online declaratieformulier.

Download een declaratieformulier voor uw vervoerskosten

Er zijn speciale formulieren voor het insturen van uw vervoerskosten of overnachtingskosten. Kies hieronder het juiste formulier. Download het formulier en sla het op. Vul het formulier helemaal in. 

Declaratieformulier voor uw bezoek

Kreeg u bezoek van familie of kennissen? En maakten zij daarbij kosten voor bezoek of verblijf? Download dan het volgende formulier en vul het in. Vooraf toestemming aanvragen is niet nodig.

U kunt zelf kiezen hoe u de reiskosten wilt insturen

Sla het formulier op voordat u het invult. Een handtekening is niet nodig. De rubriek ’Uw ondertekening’ invullen is voldoende. Stuurt u meer formulieren tegelijk in? Zorg er dan voor dat de rubriek ‘Uw ondertekening’ op elk formulier is ingevuld. Wij beoordelen alleen formulieren die helemaal zijn ingevuld.

Via Mijn Pro Life

  • In gemiddeld 3 werkdagen het geld op uw rekening en zichtbaar in het declaratieoverzicht
  • U scant simpelweg uw declaratieformulier. Printen en versturen is niet meer nodig
  • Altijd toegang tot actuele zorgverbruik en laatste declaratieoverzichten
Naar Mijn Pro Life
Nog geen DigiD + sms-controle? Vraag aan.

Via post

Stuur uw declaratieformulier in een envelop met postzegel naar:

Pro Life Zorgverzekeringen t.a.v. afdeling Declaratieservice
Postbus 70001
3000 KB Rotterdam 

U ontvangt dan in 10 werkdagen uw vergoeding en het declaratieoverzicht.

U hoeft geen bonnen of reisoverzichten mee te sturen. Op ons verzoek moet u wel kunnen aantonen dat u de vervoerskosten heeft gemaakt. Bewaar daarom uw bonnen, reisoverzichten e.d. minimaal 3 jaar.

Ook interessant