Melden overlijden van een familielid of bekende

Overlijdt er iemand in uw directe omgeving? Dan hoeft u de zorgverzekering van de overledene niet bij ons stop te zetten. We krijgen het overlijdensbericht via de gemeente door. Daarna stoppen wij de zorgverzekering automatisch. Woonde de overledene in het buitenland? Neem dan contact met ons op.

Geeft u het overlijden liever persoonlijk aan ons door?

Neemt u gerust contact met ons op. Wij kunnen u ook helpen met:

Het veranderen van het postadres

Wilt u post van ons na het overlijden van de verzekerde liever op een ander adres ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Rekeningen van de overledene mag u nog insturen

Stuur de rekeningen naar ons op. Dat kan via post of online met het declaratieformulier voor nabestaanden. De vergoedingen maken we over op het rekeningnummer dat bij ons bekend is. Wilt u liever dat wij op een ander rekeningnummer betalen? Neem hiervoor contact met ons op.

Wij berekenen het eigen risico tot de overlijdensdatum

U als nabestaande krijgt het teveel betaalde eigen risico terug. De teveel betaalde premie na overlijdensdatum krijgt u ook terug. We betalen ongeveer 5 dagen na de melding van overlijden uit.

Heeft u behoefte aan hulp en informatie bij het rouwproces?

U kunt gratis online begeleiding krijgen bij Stichting Mirro.

De overledene woonde in het buitenland

Geef het overlijden wel aan ons door. Helaas stuurt een buitenlandse gemeente niet automatisch een overlijdensbericht naar de zorgverzekeraar.