Vooraf gespreid betalen eigen risico

Vraag nu aan voor uw eigen risico van 2020

Is het eigen risico een groot bedrag voor u? En verwacht u het eigen risico sowieso op te maken? Dan kan het fijn zijn om vooraf gespreid te betalen. U betaalt het eigen risico in 10 delen. Het eerste bedrag betaalt u in februari. Ook als u nog geen zorgkosten hebt gemaakt, betaalt u elke maand een deel.

Let op: Regel het vooraf gespreid betalen van uw eigen risico zo vroeg mogelijk. Bij voorkeur vóór 1 januari. De reden hiervoor is dat u in januari al zorgkosten kunt maken. Heeft u gespreid betalen op dat moment nog niet aangevraagd? Dan krijgt u hiervan wél een rekening.

Vraag vooraf gespreid betalen eigen risico aan als u:

  • verwacht het verplicht eigen risico van 2020 helemaal te gebruiken;
  • voor 1 januari 2020 18 jaar of ouder bent;
  • verzekeringnemer bent;
  • geen vrijwillig eigen risico heeft;
  • uw premie en zorgkosten per automatische incasso betaalt.

 Gespreid betalen aanvragen

Geen DigiD? Vraag aan.

Wilt u het vooraf gespreid betalen stoppen?

Log in met uw DigiD op Mijn Pro Life om dit makkelijk te stoppen. Geef het wel uiterlijk 31 december aan ons door.

Veelgestelde vragen

​​​​
Wij schrijven het bedrag af rond de 27ste van elke maand, tussen februari en november. De bedragen ziet u apart van de premie op uw rekeningoverzicht staan. Let op! We stoppen de gespreide betaling als u de delen niet betaalt. Of als u de verzekering stopt.

Heeft u aan het einde van het jaar uw verplicht eigen risico niet volledig gebruikt?

  • U ontvangt eind april in het volgende jaar het te veel betaalde bedrag automatisch terug.
  • Heeft u nog openstaande bedragen bij ons? Wij verrekenen het te veel betaalde verplichte eigen risico hiermee.

Komen er na april nog rekeningen? Dan ontvangt u hiervan een declaratie-overzicht. Dit bedrag brengen we dan apart in rekening.​​​

Dit doen we om vreemde afrondingsverschillen te voorkomen. Omdat verzekerden tot 1 februari kunnen overstappen, beginnen wij pas 27 februari met afschrijven.​​
We stoppen de gespreide betaling als wij een termijn niet kunnen afschrijven. We betalen de betaalde termijnen direct aan u terug. Minus de gemaakte zorgkosten die onder het eigen risico vallen. U krijgt een brief als wij de regeling stoppen. ​
Mogelijk is het een rekening van afgelopen jaar. U betaalt deze losse rekening eerst zelf. Ook als u het eigen risico in delen betaalt. In dit geval betaalt u te veel eigen risico. Dit krijgt u pas terug in april van het volgende jaar. 

Is het een hoge rekening? Kies dan niet voor gespreid betalen maar vraag een betalingsregeling​ aan om de rekening in gedeelten te betalen.
​​​​​​​​​​

Handige links