Goed voorbereid op reis naar het buitenland

Heeft u een vakantie geboekt naar het buitenland? Dan wilt u vast genieten van een veilige en zorgeloze tijd.

Coronavirus en vakantie in het buitenland

TIP!
Op vakantie gaan in het buitenland kan extra spannend zijn in deze tijd. Op de pagina over het coronavirus leest u handige tips voor als u naar het buitenland gaat.

Lees meer over het coronavirus en het buitenland

Lees de 10 tips en controleer of u klaar bent voor uw vakantie

1. Controleer hoe u verzekerd bent in het buitenland

Kijk op de pagina Spoedeisende zorg in het buitenland wat wij vergoeden. Heeft u geen aanvullende verzekering? Dan kan een reisverzekering met medische dekking handig zijn.

2. Zoek uit of u vaccinaties nodig heeft

Op lcr.nl vindt u per land een advies voor vaccinaties of andere maatregelen. Overleg altijd met uw (huis)arts. Op de pagina reizigersvaccinaties leest u wat wij vergoeden.

3. Zoek naar informatie over de plek waar u naartoe gaat

U weet misschien al wel waar u de markt kunt vinden. Of dat leuke restaurantje. Maar weet u ook of er een (huis)arts in de buurt is? Of hoe u het dichtstbijzijnde ziekenhuis kunt bereiken? Handig als u dit vooraf al weet.

4. Neem uw zorgpas mee en bewaar het telefoonnummer van Eurocross

Uw zorgpas kunt u laten zien als u medische zorg nodig heeft. Het telefoonnummer van onze alarmcentrale Eurocross Assistance is: 00 31 71 364 18 50.

5. Bel Eurocross Assistance bij onverwachte gebeurtenissen zoals ziekte of een ongeval

Heeft u in het buitenland medische zorg nodig wat niet kan wachten? Bel dan meteen alarmcentrale Eurocross Assistance. Zij staan 24/7 klaar om u te helpen.

6. Stop belangrijke spullen zoals medicijnen en bril in uw handbagage

Soms moet u na een vliegreis wat langer wachten op uw bagage. Vervelend als uw medicijnen of bril nog in uw koffer zitten. Neem dit daarom mee in uw handbagage.

7. Denk aan het meenemen van basismedicijnen zoals pijnstillers of pleisters

Een drogist of apotheek is niet altijd in de buurt. Dan is het handig dat u zelf bijvoorbeeld al paracetamol of pleisters bij u heeft.

8. Activeer uw bankpas als u buiten Europa op vakantie gaat

Uw bankpas staat standaard aan op gebruik binnen Europa. Bij de meeste banken kunt u makkelijk zelf uw bankpas activeren voor gebruik buiten Europa.

9. Neem uw creditcard mee voor betalingen bij noodgevallen

De meeste rekeningen van een arts of apotheek moet u meteen betalen. Dan is het handig als u een creditcard bij u heeft.

10. Denk na over een reisverzekering voor bagage en andere zaken

Misschien neemt u waardevolle spullen mee zoals uw camera of zonnebril. Of u gaat met de auto op vakantie en wilt vervangend vervoer kunnen regelen. U kunt bij verschillende aanbieders een reisverzekering afsluiten.