Winnaar Christelijke Zorg Award 2017

12-10-2017

Drs. Alie Hoek - van Kooten Winnaar 12e Christelijke Zorg Award


Mevrouw drs. Alie Hoek - van Kooten ontving de Christelijke Zorg Award voor haar inzet en betrokkenheid bij christelijke zorg. Zij gaf jarenlang les op de Christelijke Hogeschool Ede. Zij is als arts verbonden aan Eleos. Heeft 8 jaar in de Pro Life Raad gezeten. En geeft als Pro Life Vertrouwensarts advies over medisch-ethisch vragen, vooral over gezinsvorming. Ze is daarnaast bekend als publiciste binnen de gereformeerde gezindte. Ze schreef veel artikelen, columns en een vijftal boeken. Ook heeft ze als raadgever veel vragen beantwoord op Refoweb, vooral op het gebied van seksualiteit.

Abwin Luteijn, manager Pro Life: ‘Ik ken Alie als een zeer gedreven en betrokken arts. Die mensen persoonlijk adviseert en bijstaat bij moeilijke levensbeschouwelijke vragen. Die er zelfs niet voor schroomt om op zondag te bellen, als dat nodig is. Ik herinner mij het telefoontje waarbij Alie mij opriep in actie te komen voor een ongeboren baby met een ‘open ruggetje’. De artsen hadden de ouders geadviseerd abortus te plegen. Alie vond dat wij als christelijke zorgverzekeraar voor de beschermwaardigheid van dit ongeboren kind moesten opkomen. Haar telefoontje heeft er toe geleid dat het kindje in de buik van de moeder is geopereerd en dat het inmiddels een vrolijke kleuter is.’ Alie geeft met haar betrokkenheid en kennis al jaren uitstekend invulling aan de functie van Pro Life Vertrouwensarts. En is een voorbeeld voor velen.

De Christelijke Zorg Award is een initiatief van Pro Life Zorgverzekeringen en wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of instantie, die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de christelijke zorg in Nederland.