5 relatietips om het vol te houden in coronatijden

Wij moedigen mensen aan om samen te werken aan een sterke relatie. De coronacrisis kan in relaties bij sommige stellen zorgen voor wat extra irritaties. Relatiecoach Cocky Drost geeft u 5 tips om het vol te houden in deze bijzondere tijd.

Tip #1: Volhouden wordt Lol houden

Wat nou ‘volhouden’? We gaan het leuk hebben met elkaar! Dus: verander uw manier van denken. Volhouden klinkt alsof u in de zwaarste tijd ooit zit. En daardoor gaat alles zeker ook zwaarder en erger voelen. Draai het eens om: we gaan deze tijd gebruiken om dichter tot elkaar te komen. Om lol te maken met elkaar. Maak samen nieuwe gewoontes. Een wandelingetje langs dezelfde huizen, waarbij je bijvoorbeeld een verhaal verzint over de mensen die er wonen. Of haal onderweg een koffie- of thee-to-go en geniet samen van de wandeling.

Tip #2: Waai uit

Heerlijk, die herfststormen. Een frisse wind is goed voor uzelf en uw relatie. Het is makkelijk om de hele dag op de bank te blijven hangen. Maar doe uw best om er voor uzelf en elkaar wat van te maken. Blijf elkaar zoeken en elkaar 'het hof maken'. Vergeet niet regelmatig de deur uit te gaan.

Tip #3: Wat zegt een irritatie over jezelf?

Het is heel normaal dat we ons sneller aan elkaar irriteren. We zitten vaker en langer in elkaars buurt. We denken vaak dat het vooral de ander is die 'een korter lontje heeft'. Maar kijk eens eerlijk naar uzelf: wanneer reageerde u kortaf? En ergerde u zich aan uw partner? Probeer eens kleine dingen te veranderen. Vindt uw partner het fijn als u de wc-rol andersom ophangt? Doe dit dan gewoon. Het kost niets en levert veel op. Tel ook eens wat vaker tot 10. Soms zit het grootse juist in kleine dingen.

Tip #4: Bingo!

Pak de bingo eens uit de spelletjeskast. Een spelletje waarbij u niet veel hoeft na te denken en dat u veel plezier geeft. Maak er wat leuks van met leuke prijzen. Een paar ideeën:

  • Bovenste rijtje vol? U wint een schoudermassage, gegeven door uw partner
  • Bovenste en onderste rijtje vol? U wint een bosje bloemen
  • Hele kaart vol: Uw wint een ontspannen avondje, waarbij uw partner voor het eten en eventuele kinderen zorgt!

Vul het in, zoals jullie dat willen. Haal gerust ook andere spelletjes uit de kast. Het gaat om samen plezier en tijd voor elkaar hebben!

Tip #5: Schrijf geschiedenis!

We maken deel uit van een bijzondere tijd in de geschiedenis. En die maken we samen door. Hoe wilt u terugkijken op deze tijd? Als een tijd vol irritaties, ruzies en verveling? Of kijkt u straks liever terug op een tijd die u dichter bij elkaar bracht. Ook als dat niet altijd makkelijk was. Bedenk dat het bijzonder is dat u samen met uw partner deze tijd kunt beleven. En dat u er niet alleen voor staat. Wees dankbaar voor het hebben van een ‘corona-maatje’.

Ook interessant