Europese Zorgverzekeringskaart

De zorgpas van Pro Life is verbonden met de European Health Insurance Card  (EHIC). De EHIC staat op de achterkant van uw zorgpas. Niet elk land accepteert uw zorgpas. Controleer daarom voor vertrek welk verzekeringsbewijs geldig is.

Nieuwe EHIC nodig?

Neem contact op met onze Klantenservice om een nieuwe EHIC zorgpas aan te vragen.

Wat is de zorgpas met EHIC?

De zorgpas is verbonden met de EHIC (European Health Insurance Card). De EHIC vindt u op de achterkant van uw zorgpas. Deze is persoonsgebonden, gratis en geldig in alle landen binnen de EER. Wilt u weten tot wanneer de EHIC geldig is? U vindt de geldigheidsdatum rechtsonder op de EHIC-pas.

Waar u recht op heeft met de zorgpas met EHIC

Met de EHIC krijgt u bij tijdelijk verblijf in het buitenland medische zorg als dit nodig is. U moet wel in Nederland een basisverzekering hebben. U krijgt dan dezelfde vergoeding als bewoners van het land waar u naartoe gaat. Reist u of uw meeverzekerde speciaal naar het buitenland voor een medische behandeling? Dan bent u met de EHIC niet verzekerd. U kunt de EHIC niet gebruiken als uw basisverzekering is gestopt of tijdelijk gestopt (detentie).

Wat krijgt u niet betaald met de EHIC?

Zorg in particuliere klinieken zit meestal niet in het standaard zorgpakket van het land. Particuliere klinieken accepteren uw EHIC daarom meestal niet. Neem contact op met Eurocross om het zeker te weten: +31 71 364 18 50.

Zo zit het met uw eigen bijdrage en EHIC

Een eigen bijdrage betaalt u volgens de wet van het land waar u de zorg krijgt. Krijgt u hiervoor een rekening? Stuur deze dan naar ons toe. Dan kijken we of we de eigen bijdrage vergoeden.