Zorgpas

Ook zonder zorgpas bent u goed verzekerd

De zorgpas is niet verplicht. Bent u uw zorgpas kwijt? Of heeft u geen zorgpas ontvangen? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. U krijgt gewoon de zorg die u nodig heeft.

Uw zorgverlener heeft uw legitimatiebewijs nodig

Uw zorgverlener wil graag weten hoe u verzekerd bent. Daarvoor heeft hij of zij voldoende aan uw legitimatiebewijs. De zorgverlener kan hiermee opzoeken hoe u verzekerd bent. Een zorgpas kan hier handig bij zijn.

U kunt altijd een nieuwe zorgpas aanvragen

Neemt u toch liever een zorgpas mee? Vraag dan een nieuwe zorgpas aan. U krijgt de zorgpas binnen 10 werkdagen gratis thuisgestuurd.

Zorgpas aanvragen

Zo ziet een zorgpas eruit

 55650-1207_voorzijde-Zorgpas.jpg55650-1207_achterzijde-Zorgpas.jpg

Gaat u naar het buitenland?

Kijk voor vertrek welk verzekeringsbewijs u nodig heeft.

Heeft u voor het land waar u naartoe gaat een zorgpas nodig? En u bent de pas kwijt? Neem dan een kopie mee van uw polis. En zet het telefoonnummer van de alarmcentrale Eurocross Assistance in uw mobiele telefoon: 00 31 71 364 18 50. Gebeurt er iets vervelends? Bel dan Eurocross Assistance. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Wat is de zorgpas met EHIC?

De zorgpas is gekoppeld met de EHIC (European Health Insurance Card). De EHIC vindt u op de achterkant van uw zorgpas. Deze is persoonsgebonden, gratis en geldig in alle landen binnen de EEG. Wilt u weten tot wanneer de EHIC geldig is? U vindt de geldigheidsdatum rechtsonder op de EHIC-pas.

Waar u recht op heeft met de zorgpas met EHIC

Met de EHIC krijgt u bij tijdelijk verblijf in het buitenland medische zorg als dit nodig is. U moet wel in Nederland een basisverzekering hebben. Bovendien heeft u met de pas er recht op dat de kosten voor medische zorg betaald worden volgens de wetgeving van het land waar u de zorg krijgt.

De EHIC dekt geen medische kosten als u of medeverzekerden speciaal naar het buitenland reizen om daar een medische behandeling te krijgen.

Wat krijgt u niet betaald met de EHIC?

Zorg in particuliere klinieken zit meestal niet in het standaard zorgpakket van het land. Particuliere klinieken accepteren uw EHIC daarom meestal niet. Neem contact op met Eurocross om het zeker te weten (00 31 71 364 18 50).

Zo zit het met uw eigen bijdrage en EHIC

Eigen bijdrage betaalt u volgens de wetgeving van het land waar u de zorg krijgt. Krijgt u hiervoor een nota? Stuur deze dan naar ons toe. Dan kijken we of we de eigen bijdrage vergoeden.

Maak een foto van uw zorgpas met uw mobiele telefoon.

Zo heeft u de informatie op uw zorgpas altijd bij de hand.

Veelgestelde vragen

U hoeft niets te doen. U mag de zorgpas doormidden knippen en bij het plastic afval doen.