Zorgpas

Gaat u naar uw zorgverlener? Dan wil hij graag weten hoe u verzekerd bent. Een zorgpas kan hier handig bij zijn.

Zonder zorgpas bent u ook goed verzekerd

Uw zorgverlener kan ook vragen om uw legitimatiebewijs zoals uw paspoort of rijbewijs. De zorgverlener kan ook hiermee opzoeken hoe u verzekerd bent. Heeft u geen zorgpas? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken. U krijgt gewoon de zorg die u nodig heeft. 

U kunt altijd een nieuwe zorgpas aanvragen

Bent u uw zorgpas kwijt? Of heeft u deze niet ontvangen? U vraagt eenvoudig een nieuwe aan. U krijgt de zorgpas binnen 10 werkdagen gratis thuisgestuurd.

Zorgpas aanvragen

Dit is de zorgpas van de Principe Polis (Restitutie):

 55650-1207_voorzijde-Zorgpas.jpg55650-1207_achterzijde-Zorgpas.jpg

 Dit is de zorgpas van de Principe Polis Budget:

     
Met de Principe Polis Budget krijgt u alleen 100% vergoeding bij geselecteerde ziekenhuizen. Om daar extra aandacht aan te geven, ziet de zorgpas er anders uit.

Gaat u naar het buitenland?

Kijk voor vertrek welk verzekeringsbewijs u nodig heeft.

Heeft u voor het land waar u naartoe gaat een zorgpas nodig? En u bent de pas kwijt? Neem dan een kopie mee van uw polis. En zet het telefoonnummer van de alarmcentrale Eurocross Assistance in uw mobiele telefoon: +31 71 364 18 50. Gebeurt er iets vervelends? Bel dan Eurocross Assistance. Zij staan 24 uur per dag voor u klaar.

Wat is de zorgpas met EHIC?

De zorgpas is gekoppeld met de EHIC (European Health Insurance Card). De EHIC vindt u op de achterkant van uw zorgpas. Deze is persoonsgebonden, gratis en geldig in alle landen binnen de EEG. Met de EHIC krijgt u bij tijdelijk verblijf in het buitenland medische zorg als dit nodig is. U krijgt dan dezelfde vergoeding als bewoners van het land waar u naartoe gaat. U betaalt ook dezelfde eigen bijdrage​.

Waar krijgt u niet betaald met de EHIC?

De EHIC dekt geen medische kosten als u of medeverzekerden speciaal naar het buitenland reizen om daar een medische behandeling te krijgen. Zorg in particuliere klinieken zit meestal niet in het standaard zorgpakket van het land. Particuliere klinieken accepteren uw EHIC daarom meestal niet. Neem contact op met Eurocross om het zeker te weten.

 


Maak een foto van uw zorgpas met uw mobiele telefoon.

Zo heeft u de informatie op uw zorgpas altijd bij de hand.

Veelgestelde vragen

​​​​​​​

U hoeft niets te doen. U mag de zorgpas doormidden knippen en weggooien.

Eigen bijdrage betaalt u volgens de wetgeving van het land waar u de zorg krijgt. Krijgt u hiervoor een nota? Stuur deze dan naar ons toe. Dan kijken we of we de eigen bijdrage vergoeden. ​​