Pro Life is onderdeel van Zilveren Kruis

Pro Life heeft een onderscheidende basisverzekering. En een eigen team van medewerkers. Op het gebied van zorginkoop werken wij nauw samen met Zilveren Kruis. Ook maken we gebruik van dezelfde systemen.

De samenwerking met Zilveren Kruis biedt u voordelen

U krijgt het beste van 2 organisaties:

  • Pro Life geeft u persoonlijke service door een eigen team van medewerkers. Ook heeft u toegang tot christelijke zorg. En vergoedingen die aansluiten op uw levensovertuiging.
  • Zilveren Kruis koopt alle zorg centraal in. Dat levert inkoopvoordeel op. En u heeft de zekerheid en professionaliteit van 1 van de grootste zorgverzekeraars in Nederland.

Bij het inkopen van zorg is er extra aandacht voor christelijke zorg

Alle zorg voor Pro Life koopt Zilveren Kruis in. Dit gaat om algemene zorg en apart voor Pro Life ook om christelijke zorg. Denk aan wijkverpleging, waarbij we ook afspraken maken met christelijke zorgverleners. Of IVF volgens een unieke werkwijze, waarbij er geen bevruchte eicellen (embryo's) overblijven. 

Wist u dat u mee kunt praten over de zorginkoop?

Elk jaar maken wij op 1 april het zorginkoopbeleid voor het volgende jaar bekend. Heeft u er opmerkingen over? Deel het gerust met ons. De Verzekerdenraad bespreekt uw tips. Lees er meer over op We doen het samen.

We laten u graag zien hoe de basispremie wordt opgebouwd

Rekenpremie, opslagpremie, reserves … het speelt allemaal een rol bij het bepalen van de basispremie. Benieuwd hoe dat zit? Bekijk de opbouw van de premie eens. Dit is een gemiddelde premie voor de basisverzekeringen die onderdeel zijn van de juridische entiteit Zilveren Kruis Zorgverzekeringen N.V. En daar hoort Pro Life ook bij. 

Veelgestelde vragen

De reserves zijn een garantie en wettelijke vereiste om vergoeding van zorg te waarborgen. Pro Life heeft bewust gekozen voor een gezamenlijke reserve met Zilveren Kruis. Dit geeft ons een grote financiële stabiliteit. Het risico dat zorgverzekeraars lopen is de afgelopen jaren steeds groter geworden. Er is bijna geen compensatie meer voor zorgkosten die hoger uitvallen dan vooraf was ingeschat. Voor vrij kleine zelfstandige zorgverzekeraars vormt het ontbreken van deze compensatie een groot risico. Dit kan grote gevolgen hebben voor hun financiële positie. Door een gezamenlijke reserve voorkomen wij dit grote risico. 

Tot 1 januari 2023 heeft Pro Life een andere basisverzekering waarin uitsluitingen voor vergoedingen zijn opgenomen. Het gaat om medische handelingen die het leven beëindigen of ingrijpend veranderen. Vanaf 1 januari 2023 hebben we de standaard basisverzekering, wel met eigen services, programma's en aanvullende verzekeringen. We hebben een eigen team van medewerkers. Ook hebben we een Pro Life Adviesraad die meedenkt over de keuzes die we maken. In onze aanvullende verzekeringen vindt u allerlei vergoedingen voor christelijke zorg. Zilveren Kruis biedt ons verschillende voordelen. We maken gebruik van de kennis, systemen en ondersteuning. Denk aan de techniek van de app, website, uw inlogomgeving en nog veel meer. Ook behandelen zij uw rekeningen. Dit gebeurt via de polisvoorwaarden van Pro Life. 

Zorgverleners vermelden vaak alleen de organisatie aan wie zij de kosten declareren. In het landelijke administratiesysteem zien zij dat Pro Life onderdeel is van Zilveren Kruis. De kosten voor Pro Life declareren zij bij Zilveren Kruis. Daarom staat dit op uw ziekenhuiskaart. Zilveren Kruis verwerkt de kosten volgens de polisvoorwaarden van Pro Life.

Ja. Zorgverleners zoeken uw gegevens op in het landelijke administratiesysteem voor zorgverleners. In dit systeem staat aangegeven dat u klant bent van Pro Life. Er staat bij dat Pro Life onderdeel is van Zilveren Kruis. De zorgverleners noemen vaak alleen de organisatie aan wie zij de kosten declareren. Zilveren Kruis verwerkt de kosten volgens de polisvoorwaarden van Pro Life.

Ja. Pro Life is onderdeel van Zilveren Kruis. We maken gebruik van dezelfde systemen. Uw relatienummer blijft daarom gelijk. Wel hebben we andere verzekeringen en andere voorwaarden. Dat leest u op de pagina onderscheidende zorgverzekering.

Ook interessant