Stille tijd uitdaging 5: Verbinding verbroken. Wat nu?

Via ons programma Geloof en gezondheid geven wij aandacht aan verschillende thema’s, waaronder bezieling. De stille tijd uitdaging is hier een onderdeel van. Danielle Koudijs (Power to the Mama’s) daagt u 6x uit verbonden te zijn. De uitdagingen komen uit het #powerbook In verbinding.

Danielle Koudijs,  credits Ditta van Gent fotografie

Uitdaging 5: Verbinding verbroken. Wat nu?

Maar ik weet, broeders, dat jullie die dingen hebben gedaan omdat jullie niet beter wisten. Voor jullie leiders geldt hetzelfde … Maar als jullie nu spijt hebben en in Jezus gaan geloven, zal God jullie vergeven dat jullie Hem ongehoorzaam zijn geweest. Alles wat jullie verkeerd gedaan hebben, zal Hij dan helemaal wegdoen. Dan zal God jullie rust en vrede geven.

‘Ik hoef de verbinding niet meer, Jezus volgen is voor mij te moeilijk.’

Misschien herkent u deze gedachte of het gevoel wat hier doorheen schijnt wel. Door teleurstelling in mensen, gebeurtenissen in uw leven. Die u niet kunt rijmen met Gods Woord of zonden waar u maar niet van af lijkt te komen. Misschien hebt u het gevoel dat God zich niet om u bekommert.

Maar weet dit: voor God houdt het nooit op. God blijft wachten tot u klaar bent om terug te gaan naar Hem. Tot u uw handen opent en zegt: ‘Heer, hier ben ik, met alles wat ik heb. Met alles wat nog niet goed gaat. Met alles wat ik denk. Wilt U mij vergeven en helpen het anders te doen?’. Dat is genoeg om in Zijn rivier van Genade te stappen en de verbinding te herstellen.

Uitdaging:

Teken vandaag eens een grote rivier op een leeg A4. Teken uzelf met alles wat uw verbinding met God belemmert (gedachten, gedrag, gevoel) aan de zijkant. Schrijf de volgende zin op onder uzelf :

‘Heer, hier ben ik, met alles wat ik heb. Met alles wat nog niet goed gaat. Met alles wat ik denk. Wilt U mij vergeven en helpen het anders te doen?’

Teken vervolgens uzelf met open armen in de rivier en streep uzelf met alle ballast door, alsof het is meegenomen door de rivier. Schrijf nu boven uzelf in de rivier: ‘Je bent zo kostbaar in Mijn ogen. Ik houd van je. Je hebt niet meer dan Mijn genade nodig. Ik zal je kracht geven.’ (naar Jesaja 43:4 en 2 Korintiërs 12:9-10)

Meer inspiratie en het boek vindt u op Power to the Mama's

Doet u mee met het programma Geloof en gezondheid? Dan krijgt u elke week 1 uitdaging. U krijgt via e-mail vanzelf een link naar de volgende aflevering: 

Stille tijd uitdaging 6
Groeien in geloof