Stille tijd uitdaging 2: God roept u zachtjes

Via ons programma Geloof en gezondheid geven wij aandacht aan verschillende thema’s, waaronder bezieling. De stille tijd uitdaging is hier een onderdeel van. Danielle Koudijs (Power to the Mama’s) daagt u 6x uit verbonden te zijn. De uitdagingen komen uit het #powerbook In verbinding.

 

Danielle Koudijs,  credits Ditta van Gent fotografie

Uitdaging 2: God roept u zachtjes

Maar de Heer riep Adam en zei: ‘Waar zit je?’ Toen Adam en Eva van de boom van goed en kwaad hadden gegeten, verstopten zij zich toen ze God hoorden aankomen. Hij wandelde door de tuin. God riep Adam, omdat Hij zich verstopte.

God doet dat eigenlijk ook bij ons, als we ons voor Hem verstoppen. Misschien herkent u dat wel, als u toegegeven heeft aan iets wat niet goed voor u is. Dat u op een of andere manier naar God toe wordt getrokken maar uzelf heel ver bij Hem wegrent.

Dat moment, dat u ver weg rent, is volgens mij op hetzelfde moment dat God zegt:

‘Lieverd, waar ben je? Ik vind het zo fijn als ik je kan zien. Wat is er met je?’

Dat is het moment waarop u achter uw eigen struikjes mag wegkomen. Waarop u met ontzag en liefde voor de Heer mag zeggen wat er is mis is gegaan. Omdat u weet dat Hij u zal vergeven en u door het bloed van Jezus niet gescheiden kan worden van Zijn liefde. Stapt u in die rivier van Genade?

Uitdaging

God fluistert vaak heel zachtjes van binnen. Vaak is dat de Heilige Geest die u iets duidelijk wil maken. Die u wil wijzen op iets dat u mag belijden. Die u wil wijzen op Zijn liefde en genade. Of die u een hand aanreikt, om samen met Hem de rivier van Genade in te stappen.

Het kan voelen als een subtiele duw in de goede richting. Een woord dat in uw hoofd blijft zitten. Een gevoel waar u niet onderuit komt of een onderbuikgevoel geeft dat heel sterk is. Het kan van alles zijn, maar u moet het wel opmerken. Neem deze week eens de tijd om extra stil te zijn, zodat u goed kunt voelen en horen of de Heer u roept. Geef daar gehoor aan!

Meer inspiratie en het boek vindt u op Power to the Mama's 

Doet u mee met het programma Geloof en gezondheid? Dan krijgt u elke week 1 uitdaging. U krijgt via e-mail vanzelf een link naar de volgende aflevering: 

Stille tijd uitdaging 3
Verhalen die verbinden