Seminars Voeding

Via ons programma Geloof en gezondheid geven wij aandacht aan verschillende thema’s. Samen met Groot Nieuws Radio maakten we een serie goede gesprekken. Ook over voeding. Om luisteraars te motiveren om over hun voeding na te denken. En te laten zien hoe geloven en voeding samen gaan.

Even voorstellen: Anniek Sturm

Anniek is gewichtsconsulent, freelance docent en eigenaar van voedingsadviesbureau Voedzaam.

Ze gelooft in een puur en onbewerkte levensstijl. Zo kunnen we kunnen zorgen voor en genieten van de wereld en de mensen om ons heen. 


Annemiek Sturm 

Luister naar de goede gesprekken over Voeding

Doet u mee met het programma Geloof en gezondheid? Dan krijgt u vanzelf 6 weken lang elke werkdag een goed gesprek, op vrijdag over voeding. Anniek deelt interessante informatie, kennis en tips met u.

Een goed gesprek: Hemelse Honger

God gaf ons een opdracht. Zorg voor de Schepping, zorg voor de medemens, zorg voor je eigen lichaam. Het Scheppingsmenu laat ons beseffen wat Levend Voedsel is. Luister mee.

Een goed gesprek: Geen pillen maar paprika

Passen onze genen en onze omgeving nog wel bij elkaar? Er is zoveel veranderd. We leven niet meer zoals ons lichaam is ingesteld. Hoe draagt goede voeding bij aan je gezondheid? Luister mee.

Een goed gesprek: Vet belangrijk

Overgewicht is 1 van de grootste veroorzakers van gezondheidsziekten. Iemand die 5-10% gewicht verliest (bij overgewicht) heeft al gezondheidswinst. Maar wat is eigenlijk een gezond gewicht? Luister mee.

Een goed gesprek: Zo oud als Metusalem

Op sommige plekken op aarde zijn mensen tot op hoge leeftijd gezond. Wat zijn de regels voor een lang en gezond leven? Welke voeding heb je als kind, jongere, volwassene en oudere nodig? Luister mee.

Een goed gesprek: Suiker is gif en brood is de dood

Soms zie je door de bomen het voedselbos niet meer. Wat is nu waar? Voor een gezonde energiestofwisseling is je glucosespiegel van belang Is suiker echt zo slecht voor je? Luister mee.

Een goed gesprek: Omgaan met snaaihonger

Voedsel is overal in onze omgeving volop aanwezig. Hoe kun je goede keuzes maken in de supermarkt en omgaan met alle verleidingen? We zullen ons eigen gedrag onder de loep moeten nemen. Luister mee.