Seminars Ontspanning

Via ons programma Geloof en gezondheid geven wij aandacht aan verschillende thema’s. Samen met Groot Nieuws Radio maakten we een serie goede gesprekken. Ook over ontspanning. Om luisteraars te motiveren om te ontspannen. En te laten zien hoe inspanning en ontspanning samen kunnen gaan.

Esther Kouw
Michelle van Dusseldorp credits Feia Lydia Photography

Even voorstellen: Esther Kouw en Michelle van Dusseldorp

Esther verzorgt individuele stilteretraites en kloosterretraites. Ze daagt mensen uit om te onthaasten, te verstillen en te herstellen van stress. En zo meer vanuit rust te kunnen leven. Michelle heeft psychologie gestudeerd en is oprichter van Groundwork. Haar passie is mensen te zien ontwikkelen en groeien, zodat ze een gezond en betekenisvol leven kunnen leiden. 

Luister naar de goede gesprekken over Ontspanning

Doet u mee met het programma Geloof en gezondheid? Dan krijgt u vanzelf 6 weken lang elke werkdag een goed gesprek, op woensdag over ontspanning. Michelle en Esther delen hun passies, kennis en tips met u.

Een goed gesprek: Ontspanning

Hoe werkt ontspanning in je lichaam? We zijn rentmeester van ons lichaam, maar we moeten wel eerst leren om de regie te nemen. Kan ons hoofd ontspanning in de weg zitten? Luister mee.

Een goed gesprek: Keuzes

Nemen we genoeg tijd voor inspanning en ontspanning? Vaak lukt dat niet omdat we ‘druk’ zijn. Omdat we bijvoorbeeld geen nee kunnen zeggen. Of niets willen missen. Luister mee.

Een goed gesprek: Burn-out

Teveel werk doen dat je niet ligt of dat je veel energie kost. Het kunnen oorzaken zijn van een burn-out. Welke signalen gaan vooraf aan een burn-out? Welke kansen biedt een burn-out? Luister mee.

Een goed gesprek: Ontspanning aan de hand van Obedientia

Kent u de Benedictijnse kloosterhouding? Obedientia heeft veel te maken met stilte en luisteren. Hoe ontspannen de monniken in het klooster en hoe kunnen we daarvan leren? Luister mee.

Een goed gesprek: Ontspanning aan de hand van Stabilitas

Tevreden zijn; met genoeg, met jezelf. Je kwetsbaarheid durven tonen en hulp vragen als dit nodig is. Kun je, met name waar het leven moeilijk is, waar je stilgezet wordt en vastloopt, accepteren? Luister mee.

Een goed gesprek: Ontspanning aan de hand van Conversio Morum

Ontspannen door je aandacht erbij te houden. Niet met je kiezen op elkaar, maar zonder een mopperende houding en met een blijmoedig hart. Kun je volledig staan achter waar je voor gekozen hebt? Luister mee.