Seminars Beweging

Via ons programma Geloof en gezondheid geven wij aandacht aan verschillende thema’s. Samen met Groot Nieuws Radio maakten we een serie goede gesprekken. Ook over beweging. Om luisteraars te motiveren om in beweging te komen. En te laten zien hoe geloven en sporten samen gaan.
Wytze Koop en Jouke Janze

Even voorstellen: Wytze Koop en Jouke Janze

Wytze is gymdocent op een middelbare school. Daarnaast ontwikkelde hij veel inhoud voor kerken en organisaties. Door sportoefeningen leert hij hoe je met God kunt leven. Jouke Janze was gymdocent en is nu eigenaar van Total Athlete. Hij is trainer en coach van duursporters en moedigt een gezonde leefstijl aan. Daarnaast doet hij opbouwwerk vanuit een christelijke motivatie en insteek.

Luister naar de goede gesprekken over Beweging

Doet u mee met het programma Geloof en gezondheid? Dan krijgt u vanzelf 6 weken lang elke werkdag een goed gesprek, op maandag over beweging. Wytze en Jouke delen hun mooie ervaringen, levensverhalen en tips met u.

Een goed gesprek: Beweeg je fit!

Waarom zou je moeten bewegen en hoe begin je? Gezond leven vraagt om discipline, om vol te houden. Ook als het moeilijk wordt. Wat zou Jezus gedaan hebben als hij u was? Luister mee.

Een goed gesprek: Beweeg en geniet!

Hoe motiveert u uzelf als u sporten niet leuk vindt? Als u weet hoe uw lichaam werkt en het bewegen daarop aanpast, lukt het beter. Kun je ook teveel genieten van bewegen? Luister mee.

Een goed gesprek: Beweeg gezond!

Wat kan je beter wel en niet eten? God heeft ons onbewerkt voedsel gegeven om ons lichaam te voeden en sterk te maken. Hoe weet u welk voedsel past bij uw beweegpatroon? Luister mee.

Een goed gesprek: Beweeg samen (met God?)!

Hoe kun je tijdens het bewegen uitstralen wie God is? Boeiende verhalen over sport en geloof van gymles tot topsport komen voorbij. Hoe kunt u bewegen met geloof combineren? Luister mee.

Een goed gesprek: Beweeg overal (tot Gods eer)!

Hoe kun je tot voorbeeld zijn voor een partner, kinderen of andere mensen? Het helpt om bewegen een vast onderdeel te laten zijn in uw dagritme. Hoe sport u met weinig geld? Luister mee.

Een goed gesprek: Beweeg met en in de Bijbel!

Kunt u de tijd die u steekt in sporten niet beter doorbrengen met oefenen om Gods wil te doen? Over de verbinding van sporten en (geloofs)leven. Wat gelooft u dat bewegen u brengt? Luister mee.