Podcastserie Ontspanning

Via ons programma Geloof en gezondheid geven wij aandacht aan verschillende thema’s, waaronder ontspanning. We leren en inspireren u hoe u met (meer) aandacht kunt leven en rust kunt vinden. Zoals via de podcastserie Ontspanning, een samenwerking met de Reformatorische Omroep.

Laat u inspireren door de mooie verhalen

Carolien Luitjes is presentator bij de Reformatorische Omroep. In haar programma Geloof en ontspanning vraagt zij zich af of christenen zich kunnen ontspannen. En of geloof en ontspanning goed samen gaan. Het leverde een serie mooie gesprekken op.

Jos Leijenhorst, directeur Pro Life en Nicole Bolweg, communicatieadviseur

Wij raden u aan om elke week 1 aflevering te volgen

Doet u mee met het programma Geloof en gezondheid? Dan krijgt u vanzelf elke week een link naar de volgende aflevering. Zo willen we u elke week inspireren met nieuwe verhalen.

Aflevering 1: Jos Leijenhorst en Nicole Bolweg

Jos is directeur van Pro Life en Nicole is communicatieadviseur. Ze bedachten het programma Geloof en gezondheid. Wat hebben ze voor ogen met dit programma? Wat was voor Nicole de aanleiding om te werken aan haar gezondheid? En hoe maakt Jos zijn keuzes als directeur van Pro Life?

Aflevering 2: Herman Selderhuis

Herman is rector van de Theologische Universiteit Apeldoorn, predikant en auteur van onder andere het boek ‘Morgen doe ik het beter’. Hoeveel spanning ervaart hij in het geloof? Lukt het hem om zelf te ontspannen? Hoe ontspande Calvijn? En zijn we toe aan de Reformatie van de recreatie?

Aflevering 3: Bert Noteboom

Bert is wijkpastor, spreker, lid van de mannenzang Katwijk en dirigent van Jigdaljahu. En vooral is hij vader en echtgenoot. Hoe ontspant Bert zich? Kan hij ontspannen vakantie houden met een opgroeiend gezin? Vindt hij de basis van rust in God? En zorgt muziek voor spanning of ontspanning?

Aflevering 4: Kees van der Staaij

Kees van der Staaij is politicus en lid van de Tweede Kamer, namens de SGP. Is het houden van de rustdag het geheim om het meer dan 20 jaar vol te houden in de Tweede Kamer? Geeft geloof zekerheid of is het juist een spanningsveld? En kan ontspannen ook een doel op zich worden?

Aflevering 5: Carianne Ros 

Carianne is moeder van 6 kinderen, coach, spreker en auteur. Ze schreef onder andere: ‘Rust’; een boek waar ze het meest blij mee is. Maar hoe neem je rust als moeder van een druk gezin? En hoe maak je keuzes en stel je prioriteiten? Wat is de kracht van het gebed en overgave?

Aflevering 6: Frank Visscher

Frank weet als neuroloog alles over het brein. ‘Ontspanning is ademhaling van de hersenen’, stelt hij. Wat doet de smartphone eigenlijk met ons brein? Wat kunnen we leren over kettingzagen? Hoe zit het met ontspanning en verslaving? En wat levert een powernap ons op. Of wat niet?

Aflevering 7: Paul Visser

Paul Visser is hervormd predikant in Rotterdam. De vraag hoe een predikant eigenlijk ontspant, zorgt voor een gesprek vol verrassingen. Wat zegt de Bijbel over rust? En is ontspannen een gebod? Zijn we bereid ons te laten onderzoeken door God Zelf, als het gaat om dit thema?

Over Carolien Luitjes

Carolien: ‘Bij de Reformatorische Omroep presenteer ik een aantal programma’s vanuit Bijbels oogpunt. Als presentatrice ben ik op zoek naar wat iemand drijft. En van waaruit die persoon keuzes maakt. Mijn verlangen is mensen inspireren en verder brengen. Wat heb ik veel geleerd van de interviews. Eer aan God, die tot mijn verwondering Zijn weg gaat met mensen.’


Carolien Luitjes

Want alles wat God geschapen heeft, is goed en niets is verwerpelijk, wanneer het onder dankzegging aanvaard wordt. Want het wordt geheiligd door het Woord van God en door het gebed.

1 Timotheüs 1:4-5 (HSV)