Podcastserie Sterke relaties

Samen met Groot Nieuws Radio heeft Pro Life een podcastserie gemaakt over het huwelijk.

Wat kun je verwachten?

In 5 uitzendingen praten we met experts over het belang van een goede relatie. Je hoort wat je kunt doen om je relatie goed te houden. En wat een relatiecursus of relatietherapeut kan betekenen. En ook wat het gevolg is als het toch niet lukt om bij elkaar te blijven.

Aflevering 1: Het belang van goede relaties

Jan Hol praat met Jos Leijenhorst over het belang van een goede relatie. Zij zijn zelf actief betrokken bij de Marriage Week en Marriage Course. Zij zien de positieve gevolgen die een goede liefdesrelatie heeft op mensen. En weten ook uit eigen ervaring dat een relatie niet vanzelf goed blijft.  

Aflevering 2: Hoe houden we onze relatie goed?

Je hoort Daniëlle Koudijs (Power to the Mama's), Jan Hol (betrokken bij Marriage Course) en Nicole Bolweg (communicatieadviseur Pro Life) over wat je zelf kunt doen om je relatie goed te houden. En hoe je op een leuke manier aan de slag kan met een relatiechallenge en gesprekskaartjes.

​​Aflevering 3: Hoe komen we een stap verder?

Dorine Sommer (Alpha Nederland) en Jos Leijenhorst (directeur Pro Life) vertellen hoe je een sterke band kunt opbouwen. Bijvoorbeeld via een Marriage Course of Houd me Vast cursus. En wanneer het goed is om patronen in je relatie te doorbreken. 

Aflevering 4: Wie kan ons helpen?

Petra van Bodegraven (relatietherapeut), Cocky Drost (relatiecoach) en Nicole Bolweg (communicatieadviseur Pro Life) bespreken het belang van het op tijd inroepen van een therapeut. Om een 'boost' aan je relatie te geven. Of om samen met een therapeut aan jullie relatie te werken.

Aflevering 5: Hoe gaan we om met scheiden?

André Rouvoet, voorzitter van het Platform Scheiden zonder Schade, weet dat scheiden niet makkelijk is. Welke advies heeft hij voor de overheid? En welke rol ziet hij voor kerk, zorgverzekeraars en directe omgeving? Je hoort het in de podcast.