Kinderwens

Als je ongewenst kinderloos blijft roept dat vaak veel vragen op. Praktische vragen en ook ethische vragen. Wat zijn de mogelijkheden om toch zwanger te worden? En is alles wat mogelijk is ook wel christelijk verantwoord?

De huisarts of gynaecoloog doet onderzoek

Als u ongewenst kinderloos blijft, start uw huisarts vaak met enkele onderzoeken en adviezen. Als dat geen resultaat heeft, verwijst de huisarts u door naar de gynaecoloog. Lees meer over het medisch onderzoek.

Soms is er geen medische verklaring te vinden

Uit medisch onderzoek kan blijken dat alles goed functioneert. Als een zwangerschap toch uitblijft noemen we dat ‘onbegrepen vruchtbaarheidsstoornis’. U kunt er dan voor kiezen om eerst een natuurlijke vruchtbaarheidsmethode te proberen, voordat u het medische traject in gaat.  

Bij een medische oorzaak is IVF of ICSI soms mogelijk

Is er een medische oorzaak waardoor een zwangerschap uitblijft? Of heeft u een natuurlijke vruchtbaarheidsmethode gevolgd en bent u niet zwanger geworden? Dan is IVF of ICSI misschien een optie. Dit beslist uw behandelend arts. Lees meer over IVF en ICSI.

U kunt kiezen voor christelijk verantwoorde IVF of ICSI

Bij de standaard behandelingen ontstaan er overtollige bevruchte eicellen. Dit komt omdat niet alle bevruchte eicellen worden teruggeplaatst. Het is nu ook mogelijk om onbevruchte eicellen in te vriezen. Wij vergoeden IVF en ICSI op een christelijk verantwoorde manier.

U kunt gebruik maken van nazorg

Heeft u moeite met het verwerken van de teleurstelling om niet zwanger te worden? Of ervaart u de behandelingen als erg belastend? Zoek dan gerust hulp. Wij helpen u graag met advies en nazorg.  

NPV-Zorg voor het leven organiseert bijeenkomsten

U kunt een NPV-bijeenkomst bezoeken over zwanger worden en omgaan met (on)vruchtbaarheid. U ontvangt informatie hoe u samen verantwoordelijkheid kunt nemen in de omgang met vruchtbaarheid. En de wens om zwanger te worden. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de website van de NPV.

Meer weten?

Wij hebben een brochure 'Kinderwens' (pdf) ontwikkeld. Hierin vindt u uitgebreide informatie. Vraag de brochure gerust bij ons aan via 033 422 81 88.

Bekijk het filmpje

Ook interessant