IVF en ICSI op een christelijk verantwoorde manier

Pro Life stimuleert het gebruik van christelijk verantwoorde behandelmethoden. Wij helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen hierover. Ook zorgen we dat u toegang heeft tot christelijk verantwoorde zorg.

IVF en ICSI vergoeden wij vanuit de basisverzekering

Er zijn wel voorwaarden:

  • Wij vergoeden niet de kosten van IVF en ICSI waarbij men geslachtscellen gebruikt die niet van de wettelijke partner zijn.
  • Wij vergoeden niet de kosten van IVF en ICSI waarbij er sprake is van restembryo’s.

Bekijk het filmpje

U kunt het ontstaan van restembryo's voorkomen

Restembryo's zijn bevruchte eicellen die over zijn. Deze kunnen worden vernietigd of ingevroren. Wij vergoeden IVF waarbij geen restembryo’s (bevruchte eicellen) ontstaan. Dit noemen we christelijk verantwoorde IVF. U kunt kiezen uit 2 opties:

1. Kiezen voor het invriezen van onbevruchte eicellen

U kunt er voor kiezen om onbevruchte eicellen in te vriezen. Dit noemen we gevitrificeerde eicellen. Iedere maand kan er een eicel worden ontdooid en bevrucht met zaadcellen van de partner. De partner moet dan wel bij iedere behandeling sperma inleveren. Het invriezen van onbevruchte eicellen kan bij IVF en bij ICSI plaatsvinden.

Lees in welke ziekenhuizen u terecht kunt

2. Met de behandelend arts afspreken om 1 eicel te laten bevruchten

Bij het bevruchten van 1 eicel per keer is de kans op een zwangerschap vrij klein. Leidt de terugplaatsing van de eicel niet tot een zwangerschap? Dan moet de hele behandeling vanaf de hormoonstimulatie worden herhaald. Dat is behoorlijk intensief en belastend.


Ook interessant