Christelijke jeugdzorg

Jeugdzorg is bedoeld voor kinderen van 0 tot 18 jaar die (ernstige) problemen hebben met opgroeien en voor ouders en verzorgers die problemen hebben met opvoeden. Het gaat om psychische of psychosociale problemen. Die problemen kunnen de ontwikkeling ernstig bedreigen. Bijvoorbeeld bij angst-, eet- of gedragsstoornissen. Maar ook bij ernstige zaken zoals kindermishandeling, misbruik of criminaliteit. Ook biedt jeugdzorg activiteiten aan die gericht zijn op het voorkomen van problemen. De hulpverlening verloopt via bureau Jeugdzorg of via gespecialiseerde zorgaanbieders.

Bent u op zoek naar christelijke jeugdzorg?

Pro Life helpt u om de aanbieder te vinden die het beste bij u past. Vul het aanvraagformulier in en wij nemen contact met u op. Gratis en vrijblijvend!

Direct Christelijk zoekadvies aanvragen

Christelijke zorg

Als u zelf een zorgaanbieder kiest, kunt u bewust kiezen voor christelijke zorgverlening. Een kind is vaak nog heel kwetsbaar als het gaat over het geloof. Het is dan belangrijk dat uw kind met een volwassene praat die uw kind begrijpt en daar respect voor heeft. Bij een christelijke zorgverlener is extra aandacht voor het geloof. Vaak wordt direct bij de intake gevraagd naar de geloofsbeleving van het kind en van het gezin. En of u of uw kind steun ervaart aan het geloof en of de problemen invloed hebben gehad op de geloofsbeleving.

prolife-kolom-header

Jeugdzorg

Informatie over vergoedingen met betrekking tot
jeugdzorg:

 

Op de website van rijksoverheid vindt alle informatie over de jeugdzorg.

Samenwerking Christelijke Jeugdhulp

Dertien christelijke organisaties op het terrein van zorg, onderwijs en jobcoaching hebben hun krachten gebundeld in Samenwerking Christelijke Jeugdhulp om contracten te sluiten met gemeenten op het gebied van jeugdhulp en arbeidsparticipatie. Meer informatie vindt u op www.christelijkejeugdhulp.nl.

Zoek uw zorgverlener

Nog geen klant?

Vraag vrijblijvend een informatiepakket aan.