Christelijk zoekadvies

Met de service Christelijk zoekadvies helpen wij u bij het vinden van christelijke zorg. Dit doen wij voor iedereen, niet alleen voor klanten. Het advies is vrijblijvend. U besluit zelf of u naar de aangeboden zorgverleners gaat of niet.

Christelijke zorg is soms lastig te vinden

De keuze voor een zorgverlener is soms lastig. U moet hierbij rekening houden of u verzekerd bent voor de zorg en bij welke zorgverleners u terecht kunt. Wij raden u aan om eerst uw huisarts te bezoeken. U krijgt dan een verwijzing naar een soort zorgverlener. Daarna helpen wij u bij het vinden van een christelijke zorgverlener.

Christelijk zoekadvies aanvragen

Wij zoeken voor u de beste zorg in uw buurt

Wij helpen u graag bij het vinden van christelijke zorg. Dit doen wij als volgt:

  1. We kijken hoe u verzekerd bent. Dit staat in Mijn Pro Life.
  2. We controleren in het vergoedingenoverzicht wat u vergoed krijgt en waar u terecht kunt.
  3. We controleren in de Zorggids of de zorgverlener een contract heeft. Bezoekt u een zorgverlener die geen contract heeft? Dan krijgt u soms een lagere vergoeding.
  4. We zoeken op Ikzoekchristelijkehulp.nl zorgverleners in uw buurt

Wij adviseren u eerst gecontracteerde zorgverleners

Gecontracteerde zorg heeft voordelen. U kunt rekenen op goede, kwalitatieve zorg voor een juiste prijs. De vergoeding bij een gecontracteerde zorgverlener is vaak hoger dan bij een niet-gecontracteerde zorgverlener. De zorgverlener stuurt de nota rechtstreeks naar ons toe.

Zijn er geen christelijke, gecontracteerde zorgverleners?

Of is de afstand te groot? Dan vermelden wij ook de niet-gecontracteerde zorgverleners. U stuurt de nota zelf naar ons toe. In ons advies leest u hoeveel wij dan vergoeden.

Ook als u geen klant bent, helpen wij u graag

Wij selecteren voor u christelijke zorgverleners in uw buurt. Wilt u een van deze zorgverleners bezoeken? Vraag dan eerst uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding bij de zorgverleners die wij u adviseren.

 

'Ik vind het echt heel vriendelijk dat Pro Life mij zo goed heeft geholpen. Ik zocht een zorgverlener met een christelijke achtergrond. Maar ook 1 die gespecialiseerd was in mijn problematiek. Zelf zag ik al snel door de bomen het bos niet meer.'

Mevrouw De Groot, Gouda

 

​Handige links

​​​