Zorgen voor elkaar

Bijbelse normen en waarden zijn de basis voor christelijke zorg. De meerwaarde ontstaat als geloof en zorg elkaar raken. Dat ervaren ook Karin en Albert die samen met therapeut Petra aan hun relatie werken. Lees de tips en adviezen en deel deze met anderen. Zo zorgen we samen voor elkaar.

Blijf met elkaar in gesprek

Ook onder christenen komen relatieproblemen vaak voor. Weinig stellen praten erover. Met elkaar blijven praten is juist heel belangrijk. Dan weet u wat er in de ander omgaat. Tip: bespreek uw relatieproblemen met ouders, vrienden of een predikant.


70%

van de stellen heeft relatieproblemen of ervaart relatieproblemen.

33.414

echtscheidingen vinden er per jaar plaats (CBS).

70.000

kinderen per jaar hebben te maken met een scheiding.

De liefde is geduldig, zij is vriendelijk,
de liefde is niet jaloers, de liefde pronkt niet,
zij doet niet gewichtig. De liefde vergaat nooit.
– 1 Korinthe 13: 4 en 8

De liefde is geduldig, zij is vriendelijk,
de liefde is niet jaloers, de liefde
pronkt niet, zij doet niet gewichtig.
De liefde vergaat nooit.
– 1 Korinthe 13: 4 en 8

Een christelijke relatietherapeut
biedt hulp

Komt u er met elkaar niet uit? Dan kunt u gebruik maken van een christelijke relatietherapeut. Een christelijke therapeut weet welke vragen er vanuit uw geloof een rol kunnen spelen. Vanuit een gedeeld geloof kan de therapeut u daarbij goed helpen. Het bespreken van geloofskwesties vindt alleen plaats als u dit zelf wilt.

Een christelijke therapeut voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen als niet-christelijke therapeut. Zo krijgt u goede en professionele zorg, mét aandacht voor uw geloof.

Bent u op zoek naar christelijke relatietherapie?

Op Ikzoekchristelijkehulp.nl vindt u zelf christelijke relatietherapeuten. Komt u er niet uit? Met onze service Christelijk zoekadvies helpen wij u bij het vinden van christelijke zorg. Dit doen wij voor iedereen, niet alleen voor klanten. Vraag ons gerust om advies. U besluit zelf of u het advies opvolgt of niet.

'Ik zie mijzelf als gereedschap
in de hand van de grote Bouwer.
Ik mag zagen en schuren,
maar Hij bepaalt de weg'
– Petra van Bodegraven

Doe de relatiechallenge!

Na het krijgen van kinderen, vergeten we soms dat we ook partners zijn. De challenge helpt u op een leuke manier meer balans in uw relatie te brengen. En te genieten van elkaar. De challenge is speciaal voor Pro Life gemaakt door Power to the Mama's. Maar ook heel leuk voor vaders!

Online zelfhulp via e-mind

Met online zelfhulp volgt u in een online omgeving modules die u verder helpen. U krijgt hiermee inzicht in uw gedrag en gewoontes. En ontdekt wat u kunt doen om uw klachten te verminderen. Klanten van Pro Life hebben gratis toegang tot de online zelfhulpprogramma's. U kunt kiezen uit verschillende modules. U meldt zich aan met uw relatienummer.

Kies voor christelijke zorg

In ons magazine Liv leest u meer ervaringsverhalen over verschillende vormen van christelijke zorg. Klanten van Pro Life krijgen dit magazine begin oktober automatisch thuisgestuurd. Bent u (nog) geen klant?
Vraag het magazine gratis aan.