Speciale afspraken over IVF en ICSI

De bevruchting is het begin van nieuw leven. Vanaf de bevruchting liggen de erfelijke eigenschappen al vast. We vinden het belangrijk dat men verantwoordelijk omgaat met het leven.

U kunt onbevruchte eicellen laten invriezen

Wij ondersteunen de wens van mensen om geen bevruchte eicellen in te vriezen of te vernietigen. Daarom kiest Pro Life voor verantwoorde behandelmethoden bij IVF. Een aantal ziekenhuizen erkent de bezwaren tegen het invriezen van bevruchte eicellen. Zij zijn bereid mee te werken aan het standpunt van Pro Life om restembryo’s te voorkomen.

We maakten afspraken met 5 ziekenhuizen

Met 5 ziekenhuizen hebben wij speciale afspraken gemaakt over IVF en ICSI. U mag onbevruchte eicellen in laten vriezen, als u daar vanuit uw geloofsovertuiging voor kiest. Hierover zijn afspraken gemaakt met:

U mag ook naar een ander ziekenhuis

Voor IVF en ICSI kunt u terecht bij alle ziekenhuizen (en zelfstandige behandelcentra) waarmee afspraken zijn gemaakt. Deze gecontracteerde ziekenhuizen vindt u in de Zorggids. Ons advies is om voor 1 van de 5 ziekenhuizen te kiezen. Het kan namelijk voorkomen dat een ziekenhuis niet bereid is om de verantwoorde IVF of ICSI methode aan te bieden. Ook hebben de meeste ziekenhuizen geen technische kennis over het invriezen van onbevruchte eicellen. Dan kunt u per keer 1 eicel laten bevruchten.

​Handige links