Kinderwens

Als je ongewenst kinderloos blijft roept dat vaak veel vragen op. Praktische vragen en ook ethische vragen. Wat zijn de mogelijkheden om toch zwanger te worden? En is alles wat mogelijk is ook wel verantwoord?

De huisarts of gynaecoloog doet onderzoek

Als u ongewenst kinderloos blijft, start uw huisarts vaak met enkele onderzoeken en adviezen. Als dat geen resultaat heeft, verwijst de huisarts u door naar de gynaecoloog. Lees meer over het medische onderzoek.

Soms is er geen medische verklaring te vinden

Uit medisch onderzoek kan blijken dat alles goed functioneert. Als een zwangerschap toch uitblijft noemen we dat ‘onbegrepen vruchtbaarheidsstoornis’. U kunt er dan voor kiezen om eerst een vruchtbaarheidsmethode te proberen, voordat u het medische traject in gaat. Lees over de mogelijkheden bij kinderloos zonder medische oorzaak.

Bij een medische oorzaak is  IVF of ICSI mogelijk

Is er een medische oorzaak waardoor een zwangerschap uitblijft? Of hebt u een natuurlijke vruchtbaarheidsmethode gevolgd maar bent u niet zwanger geworden? Dan is IVF of ICSI wellicht een optie. Lees meer over IVF en ICSI.

U kunt kiezen voor verantwoorde IVF of ICSI

Bij de standaard behandelingen ontstaan er overtollige bevruchte eicellen. Dit komt omdat niet alle bevruchte eicellen worden teruggeplaatst. Het is nu ook mogelijk om onbevruchte eicellen in te vriezen. Wij vergoeden IVF en ICSI op deze verantwoorde manier.

U kunt gebruik maken van nazorg

Heeft u moeite met het verwerken van de teleurstelling om niet zwanger te worden? Of ervaart u de behandelingen als erg belastend? Zoek dan gerust hulp. Wij helpen u graag met advies en nazorg.  

De NPV organiseert bijeenkomsten

U kunt een NPV-bijeenkomst bezoeken over zwanger worden en omgaan met (on)vruchtbaarheid. U ontvangt informatie hoe u samen verantwoordelijkheid kunt nemen in de omgang met vruchtbaarheid. En de wens om zwanger te worden. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op de website van de NPV.

Meer weten?

Wij hebben een brochure 'Kinderwens' ontwikkeld. Hierin vindt u uitgebreide informatie. Of u vraagt de brochure aan via het contactformulier op de website of telefonisch via 033 422 81 88.
Bekijk het filmpje
 
christelijkezorgschield