IVF en ICSI op een verantwoorde manier

Pro Life stimuleert het gebruik van verantwoorde behandelmethoden. Wij helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen hierover. Ook zorgen we dat u toegang heeft tot verantwoorde zorg.

IVF en ICSI vergoeden wij vanuit de basisverzekering

Er zijn wel voorwaarden:

  • Wij vergoeden niet de kosten van IVF en ICSI waarbij men geslachtscellen gebruikt die niet van de wettelijke partner zijn.
  • Wij vergoeden niet de kosten van IVF en ICSI waarbij er sprake is van restembryo’s.

U kunt invriezen van bevruchte eicellen voorkomen

Er zijn 2 manieren om het invriezen van bevruchte eicellen te voorkomen:

1. Met de behandelend arts afspreken om één eicel te laten bevruchten

De kans op een zwangerschap is daarmee wel vrij klein. Leidt de terugplaatsing van de eicel niet tot een zwangerschap? Dan moet de hele behandeling vanaf de hormoonstimulatie worden herhaald. Dat is behoorlijk intensief en belastend.

2. Kiezen voor het invriezen van onbevruchte eicellen

Het is nu ook mogelijk om onbevruchte eicellen in te vriezen. Dit noemen we gevitrificeerde eicellen. Iedere maand kan er een eicel worden ontdooid en bevrucht met zaadcellen van de partner. De partner moet dan wel bij iedere behandeling sperma inleveren. Het invriezen van onbevruchte eicellen kan bij IVF en bij ICSI plaatsvinden. Deze nieuwe methode is sinds kort beschikbaar in een aantal ziekenhuizen.

Wij stimuleren verantwoorde behandelmethoden

Wij stimuleren behandelingen waarbij geen embryo’s worden ingevroren of vernietigd. Daarom hebben wij met ziekenhuizen afspraken gemaakt over IVF op een verantwoorde manier. Zij vriezen onbevruchte eicellen in als iemand daar vanuit zijn geloofsovertuiging voor kiest.

Handige links​​